Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede obtener más información en nuestra política de cookies.

restauración

ficha técnica

ARTE MEDIEVAL Y RENACIMIENTO
EL TAPÍS DE BAYEUX, EINA POLÍTICA?
EL TAPÍS DE BAYEUX, EINA POLÍTICA?. ANÀLISI DE LES IMATGES I NOVA INTERPRETACIÓ
2015
216
CARTONÉ
978-84-9883-781-0
CATALÀ/ANGLÈS
añadir a favoritos

sinopsis

El famós "Tapís de Bayeux" és un llarg brodat en què, com en un film, se'ns presenten uns esdeveniments històrics cabdals, com ara la invasió i conquesta d'Anglaterra pel normand Guillem el Bastard o el Conqueridor (1066). És una obra d'art enigmàtica i extraordinària, que, tot i conservar-se a la ciutat de Bayeux, fou confeccionada als escriptoris de Canterbury, seu primada d'Anglaterra, poc després de la batalla de Hastings, en què Guillem drrotà Harold, "REX ANGLORVM", i el seu exèrcit.
L'autora, conservadora d'Art Romànic al Museu Nacional d'Art de Catalunya, que ha dedicat gran part de la seva obra científica a l'estudi de la pintura romànica catalana, analitza aquí, amb una mirada neta de prejudicis, les imatges del Tapís i arriba a conclusions ben sorprenents. El "Tapís" no és cap monument erigit a la glòria del Conqueridor, ans, probablement, una eina per posar-li davant dels ulls el que, monarca temut i terrible, hauria estat impossible de contar-li.


*Todos nuestros productos incluyen el IVA, ampliar información


comprados juntos habitualmente

otros usuarios también compraron

otros libros del autor

comentarios de los usuarios/usuarias