Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede obtener más información en nuestra política de cookies.

restauración

ficha técnica

EST. LIT. CATALANA: AUTORES / OBRAS
LA LLUM I LA MORT
LA LLUM I LA MORT. EN LA POESIA DE CARLES DUARTE I JOAN VINYOLI
BATALLA COSTA, JOSEP
2016
142
RÚSTICA
978-84-943158-5-5
CATALA

sinopsis

Fent servir la fenomenologia com a mètode hermenèutic, Jad Hatem s'ha lliurat darrerament a fer palès el contingut filosòfic present en la literatura catalana, medieval i contemporània. Amb aquest propòsit ha estudiat la poesia religiosa de Ramon Llull (Sobreamor, 2011); el deler amorós en Curial i Güelfa (L'amour comme puissance et comme vérité, 2012); l'empremta del temps en els poetes actuals (El temps en la poesia catalana contemporània, 2013 -Premi Crítica Serra d'Or de Catalanística, 2014-); el sentit de l'existència en la novel?la de Joan Sales (Joan Sales et l'instant glorieux, 2015).

En aquest nou assaig Jad Hatem es proposa de fer veure com la poesia de dos grans autors catalans, Carles Duarte i Joan Vinyoli, malda per atansar el lector a l'ésser tothora problemàtic. Els dos poetes entenen la paraula com la realització d'un projecte vital: fer-se a si mateix, entenent el món. A fi d'aconseguir-ho, tots dos consideren que cada gest, per insignificant que sembli, ha de tenir «la intensitat de l'últim mot» que ens atansa al «cor del silenci»: una guspira de llum que ens apropa la mort.


*Todos nuestros productos incluyen el IVA, ampliar información


otros libros del autor

comentarios de los usuarios/usuarias