Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede obtener más información en nuestra política de cookies.

restauración

ficha técnica

REHABILITACIÓN / PATRIMONIO ARQUITECTONICO
LA TRANSFORMACIÓ COM A PROCEDIMENT
LA TRANSFORMACIÓ COM A PROCEDIMENT. LA REFORMA DE LA CASA BOFARULL (1913-1933), DE J. M. JUJOL
2016
141
RÚSTICA
978-84-944822-3-6
CATALA
añadir a favoritos

sinopsis

Parlar de l'obra arquitectònica de Josep M. Jujol és parlar de l'arquitectura de principis del segle XX, però també és interpel·lar a la del segle XXI. És endinsar-se en exploracions plàstiques que no han perdut la vigència, és gaudir d'una arquitectura amable, sincera, arrelada al territori i a la terra, però també agosarada, esmunyedissa, juganera, que descol·loca afectuosament a qui tracta d'encotillar-la sota els nusos de les sempre confuses i qüestionables categories històriques.
Les intervencions arquitectòniques que Jujol fa a la casa Bofarull es defineixen -i així ho escriu ell mateix- com una reforma: "Casa pairal de Bofarull als Pallaresos. Obres de reforma de 1913 a 1914. V dibuixos". L'arquitecte és plenament conscient del significat del terme -la modificació d'alguna cosa amb la intenció de millorar-la- que aplicarà a partir d'una actitud desacomplexada, enfrontant-se al projecte sense cap rastre d'arqueologia conservacionista, sinó amb posició i valentia interpretatives. Noves formes, noves combinacions de materials, noves geometries i nous codis que s'inseriran a vells materials, velles organitzacions i velles maneres d'entendre una casa. Un diàleg obert entre allò vell i allò nou que, potser, és el primer encasellament que n'hauríem d'eliminar quan parlem de la seva arquitectura.


*Todos nuestros productos incluyen el IVA, ampliar información


comentarios de los usuarios/usuarias