Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede obtener más información en nuestra política de cookies.

restauración

ficha técnica

PERIODISMO LITERARIO
PERIODISME
PERIODISME. SELECCIÓ I PRESENTACIÓ DE JOSEP BADIA I MORET
2016
168
RÚSTICA
978-84-7727-568-8
CATALA
añadir a favoritos

sinopsis

Aquest volum presenta una selecció d'articles periodístics d'Eugeni Xammar, aplegats en quatre seccions. La primera, «Periodisme informatiu», conté els cinc articles que Xammar va publicar a La Veu de Catalunya com a crònica del viatge a Rússia que va fer, el 1925, en companyia de Josep Pla. La segona, «Periodisme polèmic», presenta in extenso la polèmica sobre el periodisme, i especialment sobre la figura d'Eugeni d'Ors, que Pla i Xammar, plegats, van mantenir el 1924 amb Montoliu i amb Junoy a les pàgines de La Veu. La tercera secció, «Periodisme polític», reuneix articles de poca difusió — i algun d'inèdit — que tracten majoritàriament de la política cultural catalana sota el franquisme. Finalment, a «Periodisme literari» s'aplega una breu mostra d'articles sobre costums i paisatges catalans, tots ells immediatament posteriors a la Guerra Civil. El conjunt, doncs, dóna una visió molt completa dels múltiples registres que dominava el més internacional dels periodistes del país — que, a desgrat de ser també un dels més aguts, àgils i brillants, és pràcticament, avui, un desconegut —, i es constitueix, així, en una contribució indispensable per al coneixement d'un capítol important de la literatura catalana del segle XX.
La selecció i la presentació dels textos han anat a càrrec de Josep Badia i Moret, que ja va tenir cura de les extraordinàries memòries d'Eugeni Xammar, Seixanta anys d'anar pel món (1974).


*Todos nuestros productos incluyen el IVA, ampliar información


otros libros del autor

comentarios de los usuarios/usuarias