Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede obtener más información en nuestra política de cookies.

restauración

ficha técnica

BIOGRAFIAS LITERARIAS
ROSSELLÓ-PÒRCEL
ROSSELLÓ-PÒRCEL. VIDA I POESIA
2013
408
RÚSTICA
978-84-15432-58-6
CATALA

sinopsis

La figura de Bartomeu Rosselló-Pòrcel (Palma, Mallorca, 1913-el Brull, Osona, 1938) està lligada, des del mateix instant de la seva mort, a una imatge mítica: la de l'intel·lectual precoç i renovador que desapareix a les portes de la maduresa poètica. En aquesta obra, Roberto Mosquera dibuixa la línia que recorre els anys, escassos però fructífers i plens de vitalitat, d'una vida itinerant entre Mallorca, Barcelona i Madrid. D'altra banda, hi indaga i examina una obra d'influència decisiva en la literatura catalana, introductora dels corrents europeus del començament del segle xx i deutora de les avantguardes, però també original i en gran manera singular. Tot això en el context cultural d'una època convulsa, que arrenca en plena dictadura de Primo de Rivera i transcorre entre la Segona República i la Guerra Civil.

Rosselló-Pòrcel: Vida i poesia aporta noves dades i fonts que fan molta llum a les fites biogràfiques del poeta, expliquen detalladament la recepció de la seva obra al llarg del temps i, sobretot, aprofundeixen l'anàlisi crítica dels seus textos, en la valoració actual i en la revisió de l'aura mítica que la seva herència poètica té avui en la literatura catalana.


*Todos nuestros productos incluyen el IVA, ampliar información


otros libros del autor

comentarios de los usuarios/usuarias