Cursos

Amors sense casa. Curs de literatura catalana de temàtica LGBTI

alt text
Gràcies a la bona acollida en l’edició anterior, torna el curs Amors sense casa, que ampliarà i aprofundirà en els temes proposats.
El gènere i la sexualitat són, sens dubte, dos aspectes ineludibles en la recerca de les identitats humanes. Existeix la literatura catalana de temàtica LGBTI? L’objectiu d’aquest curs és, precisament, traçar una genealogia de textos literaris en què l’univers LGBTI tingui un paper central. Recórrer, a través de mostres de creació literària i de diversos posicionaments teòrics elementals, les traces d’una escriptura altra que pocs s’han atrevit encara a desenterrar.
Coordinat i impartit per Sebastià Portell escriptor, dramaturg i estudiós de l’àmbit del gènere i la sexualitat. Ha publicat diversos títols de teatre i narrativa, dels quals destaquen la novel·la El dia que va morir David Bowie (2016), els contes de Maracaibo (2014) o l’obra teatral Transbord (2018). També ha estat el curador d’Amors sense casa (2018), la primera antologia de poesia LGBTQ catalana.
GENER
7 Introducció. Explicació bàsica dels principals termes que inspiraran el recorregut literari de tot el curs.
14 Els inicis. Possibles primeres aparicions de la temàtica LGBTI en la literatura catalana: Llull, Maria-Antònia Salvà, Guillem Cabrer o Llorenç Moyà.
21 De la insinuació a la queixa. Blai Bonet i Francesc Garriga.
28 El boom dels Setanta (I). Els setanta han estat considerat els anys d’eclosió i de màxima experimentació de la literatura catalana contemporània. Terenci Moix, Lluís Fernández, Joan Ferraté, Salvador Jàfer i Carme Riera.
FEBRER
4 El boom dels Setanta (II). Biel Mesquida i Maria Mercè Marçal.
11 De la revolució a la normalitat? Diversificació i normalització de la producció LGBTI. Lluís Maria Todó, Jaume Creus, Maria-Antònia Oliver, David Vilaseca i Sebastià Alzamora.
18 Narratives contemporànies. Repàs per les propostes de narrativa més recents. Carles Rebassa, Eva Baltasar, Daniel O’Hara, Joan Duran, Lluís Llach o Elisabet Riera.
25 De la màscara al focus. Teatre LGBTI català: Josep Maria Miró, Marc Rosich, Guillem Clua o Lluïsa Cunillé.
MARÇ
4 Paradigmes queer i trans en la literatura catalana. A la recerca de les traces que ha deixat la proposta queer d’Orlando de Virginia Woolf en la literatura catalana: Quim / Quima de Maria-Aurèlia Capmany, Orlando natural de Mireia Vidal-Conte, Kalàixnikov de Maria Sevilla.
11 Poètiques del cos. Repàs textual per les veus poètiques més joves, amb el cos com a eix central. Mireia Calafell, Carles Rebassa, Glòria Julià, Maria Sevilla, Raquel Santanera, Maria Isern i Guillem Gavaldà, entre d’altres.
Horari: dilluns, de 19.30 h a 21.00 h.
Lloc: Laie Pau Claris (Pau Claris 85, Sala Picasso)
Preu: Curs de 10 sessions: 180 € | Preu sessió individual: 20€
(10% de descompte presentant la targeta client de Laie | 5% de descompte presentant el carnet de les Biblioteques de Barcelona | 15 % de descompte per a estudiants i aturats presentant-ne l’acreditació)
Informació i inscripcions: activitats@laie.es | assumpte: curs Amors sense casa | Tel. 93 412 68 32 ext. 161

Comparteix

Dades activitat

Laie Pau Claris07/01/2019 - 11/03/2019
Carrer de Pau Claris, 85, 08010 Barcelona
* Places limitades