Curs

Jazz, la música negra que canvia el món

Inscripcions omplint el següent formulari - CURS PRESENCIAL I EN LÍNIA

AFORAMENT PRESENCIAL COMPLET.

El jazz és una música negra caracteritzada per la creativitat, el ritme i la improvisació. Una música apassionant i extraordinàriament diversa que ha aportat una enorme quantitat d’obres mestres musicals que són clau per entendre la música dels segles XX i XXI, fins al punt que es pot afirmar que sense el jazz la música popular occidental del darrer segle no sonaria com ho fa.

Escoltarem les grans peces dels diferents estils, fent audicions guiades i així poder entendre les interpretacions dels solistes i les característiques de la música. A través de sessions amenes, didàctiques i entenedores sobre la història del jazz podrem aprendre quines són les característiques dels diferents estils musicals jazzístics i també contextualitzar-ho tot en la història dels EEUU. El curs es divideix en cinc classes i en cadascuna d’elles es tracta una música diferent en un moment històric concret.

Es vol aconseguir sortir d’alguns estigmes que arrossega el jazz, ja sigui com a música culta o pretensiosa, o com una música que només sonava a locals de “mala vida”. Aquestes creences han fet molt de mal en la difusió i comprensió d’un moviment cultural que ha marcat l’esdevenir de la música.

MARÇ 2022

7: Precursors del jazz i Nova Orleans. El primer jazz que neix a la Plaça del Congo. Louis Armstrong, Jelly Roll Morton i altres mestres.

14: Era del Swing. Les grans orquestres. El jazz es balla i és la primera música pop? Duke Ellington, Count Basie, Benny Goodman.

21: Bebop, el jazz modern. Canvi d’era. Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Thelonious Monk.

28: Miles Davis i el Jazz Modal. West Coast Jazz i Chet Baker. Hard Bop i Clifford Brown i els Messengers.

ABRIL 2022

4: Charles Mingus i Eric Dolphy. Avant-garde, John Coltrane. Jazz Fusió, Weather Report. Free Jazz, Ornette Coleman.

Curs impartit per Pau Fuster: gran aficionat al jazz, estudia música al Taller de Músics i actualment treballa com a regidor al Gran Teatre del Liceu. Ha dirigit i presentat durant anys el programa de ràdio Ganes de Jazz a l’emissora RSK a Barcelona. Conferenciant habitual sobre temàtiques del jazz a l’Ateneu Barcelonès, Say it Loud (Cicle de música negra de Barcelona), Festivals de jazz i d’altres. També ha format part, com a vocalista, de les formacions The Swing Threesome i The Swingin’ Butts i ha estat professor de Lindy Hop a diferents escoles de swing.

Horari: dilluns, de 18.30 h a 20.00 h.

AFORAMENT PRESENCIAL COMPLET.

*El curs s'impartirà en català.

Modalitats d’inscripció: presencial i en línia. El curs es durà a terme de manera presencial des de Laie Pau Claris amb aforament limitat i respectant les mesures de seguretat vigents en cada moment. Al mateix temps, és possible seguir-lo en línia, a través de Zoom. En el moment de la inscripció caldrà indicar quina de les dues modalitats es prefereix. En el cas que s’apliquessin restriccions més estrictes, el curs es faria només en línia.

Informació i inscripcions: activitats@laie.es | assumpte: curs jazz | Tel. 933 181 739

Inscripcions omplint el següent formulari

Preu: Curs sencer: 90 € (5 sessions) | Sessió individual: 20 € (només disponible en format en línia)

(10% de descompte presentant la targeta client de Laie | 5% de descompte presentant el carnet de les Biblioteques de Barcelona | 15 % de descompte per a estudiants i aturats presentant-ne l’acreditació)

Política de cancel·lació i de devolució

Si el curs no arribés al nombre mínim d’inscrits, es cancel·laria i es retornaria l’import d’inscripció. Seran reemborsables les inscripcions cancel·lades per escrit amb una antelació de 7 dies naturals a l'inici del curs o activitat. Caldrà fer la petició de devolució enviant un correu electrònic a activitats@laie.es on han de constar totes les dades de la inscripció, amb el nom del curs, nom i cognoms de l’alumne, data, dades de contacte i motiu de la devolució. No s’accepten peticions de devolució informades per cap altra via.

Dades activitat

  • Laie Pau Claris llibreria cafè
  • Carrer de Pau Claris, 85, Barcelona, España

    Google maps

* Places limitades

INSCRIURE’S

Comparteix

icono Posts del magazine relacionats