Estrena del documental Homecoming: Marina Abramović and Her Children

Dart Festival. Dissabte 4 de desembre, 21:15h. Cinemes Girona

Fa més de cinc dècades que posa el seu cos i la seva ment al límit. I sol definir-se a ella mateixa com a “soldat de l'art”, potser pel seu afany d'explorar els límits del cos i la ment a través de performances complexes i arriscades a la recerca d'una llibertat individual.

La seva icònica obra L'artista és present ja forma part del nostre imaginari col·lectiu. Es tracta d'una performance que va realitzar al MoMA de Nova York el 2010 en què va romandre asseguda i immòbil davant d'una taula 736 hores i 30 minuts durant tres mesos mentre mirava els ulls dels visitants que s'asseien davant ella. La seva carrera, però, va començar molt abans, als 70 amb la sèrie Ritme, en què ja mostrava l'ús del seu cos com a part de l'obra.

Al setembre de 2019, Marina Abramović va tornar a Sèrbia després de 44 anys d’absència. Inaugurava The Cleaner, una gran exposició retrospectiva al Museu d’Art Contemporani de Belgrad.

Un esdeveniment públic i alhora íntim, un retrobament amb la ciutat de la seva infància que li permet conèixer joves artistes (“filles” i “fills” que s’inspiren en la seva obra). Una oportunitat per a recapitular i accedir a noves perspectives, nous sentits, nous matisos.

El director Boris Miljkovic ens mostra el mestratge d’Abramović durant el muntatge de l’exposició tan complexa com imponent al documental Homecoming: Marina Abramović and Her Children, que s’estrena el 4 de desembre als Cinemes Girona de Barcelona en el marc del Dart Festival i que també es podrà veure durant un temps limitat a Filmin.

Si vols aprofundir en la seva trajectòria, vine a les llibreries Laie.

Visita la web de l'activitat

Dades activitat

  • DART Festival
  • CINEMES GIRONA, Carrer de Girona, Barcelona, España

    Google maps

* Places limitades

INSCRIURE’S

Comparteix

icono Activitats relacionades

icono Posts del magazine relacionats