Curs

Seminari: La filosofia com a cosmètica. L’ordre del món

Inscripcions omplint el següent formulari

El curs s’ocuparà de la gènesi, comprensió i evolució del tema del “món” (kósmos) entès no com a mera disposició de les forces naturals (phýsis), sinó en sentit fort com a veritable “ordre físico-moral”. Entra en joc aquí la concepció socràtica de la filosofia com a “mestressa de casa” que, endreçant la llar, la fa habitable. La filosofia es constitueix així com una veritable “cosmètica” de la realitat. Partint d’aquest origen, se seguiran els moments claus de la consolidació, crisi i reconstrucció de l’ordre del món com un dels eixos vertebradors que fan intel·ligible la Modernitat i la filosofia clàssica alemanya en concret. 

Impartit per Salvi Turró, doctor en filosofia i professor de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. El seu camp d'especialització és la filosofia moderna, amb particular atenció a la filosofia del dret i de la història en Kant, Fichte i Hegel; les doctrines de l'absolut de l'idealisme alemany i la comprensió de la modernitat i el tema de l'ordre del món.

3 sessions - febrer 2020:

· Dimecres 19: L’origen del kósmos en el Timeu platònic: trets definitoris i estatut problemàtic de la doctrina. Consolidació i pervivència del model timeic en Aristòtil i l’estoicisme. Fusió del model timeic amb la tradició bíblica: transcendentals escolàstics i imatge dels dos llibres.

· Dijous 20: La doble crisi de la Modernitat: caiguda del llibre de la natura i crítica del llibre de l’Escriptura. Assajos infructuosos de reconstrucció metafísico-natural del món. La il·lustració alemanya com a manifestació de la radicalitat de la crisi: el tema de la “destinació de l’home” (Spalding) i el significat de la crítica kantiana.

· Divendres 21: El nou assaig de reconstrucció des de l’acció lliure de la subjectivitat. La funció mundanitzadora de la “filosofia de la història”. Els tres models de comprensió de la tesi: Kant, Fichte, Hegel. Després de Hegel: projecció del tema en la actualitat.

Horari: de 19.30 h a 21.00 h

Lloc: Laie Pau Claris (Pau Claris 85, Sala Picasso)

Informació i inscripcions: activitats@laie.es | assumpte: Seminari Salvi Turró | Tel. 93 412 68 32 ext. 161

Inscripcions omplint el següent formulari

Preu seminari: 60 €

(10% de descompte presentant la targeta client de Laie | 5% de descompte presentant el carnet de les Biblioteques de Barcelona | 15 % de descompte per a estudiants i aturats presentant-ne l’acreditació)

Política de cancel·lació i de devolució

Si el curs no arribés al nombre mínim d’inscrits, es cancel·laria i es retornaria l’import d’inscripció. Seran reemborsables les inscripcions cancel·lades per escrit amb una antelació de 7 dies naturals a l'inici del curs o activitat. Caldrà fer la petició de devolució enviant un correu electrònic a activitats@laie.es on han de constar totes les dades de la inscripció, amb el nom del curs, nom i cognoms de l’alumne, data, dades de contacte i motiu de la devolució. No s’accepten peticions de devolució informades per cap altra via.

Dades activitat

  • Laie Pau Claris llibreria cafè
  • Carrer de Pau Claris, 85, Barcelona, España

    Google maps

* Places limitades

INSCRIURE’S

Comparteix

Anterior

Següent

Presentació d'un llibre 19/02/2020

Presentació de L'any que ve no l'altre

Llibres relacionats

icono Activitats relacionades

icono Posts del magazine relacionats