Curs

Seminari Walter Benjamin. La Modernitat a contrallum

Walter Benjamin (Berlín, 1892 - Portbou, 1940) és un dels intel·lectuals més fascinants del segle XX i el seus conceptes s'han fet cèlebres, en molts casos, fins al punt de la banalització. Es va vincular als corrents de pensament de tradició marxista, sent considerat una de les figures destacades de l'Escola de Frankfurt. 
Les seves idees, dutes a periple nòmada i precari a causa de l'exili per ciutats mediterrànies com Nàpols, Marsella o Eivissa o capitals com Berlín, París o Moscou, segueixen tenint un poder germinatiu i il·luminador.
Fernando Pérez-Borbujo és professor del Departament d’Humanitats de la UPF i doctor en Humanitats i Ciències Polítiques i de l’Administració per la UPF. Ha centrat els seus estudis en la filosofia alemanya del s. XIX i l’espanyola del s. XX i en les relacions culturals i filosòfiques d’aquestes dues cultures. L’altre àmbit d’estudis és sobre les relacions entre ètica, religió i política en el món contemporani. 
5 sessions al setembre 2019
· Dilluns 16: Barroc i malenconia: de la tragèdia antiga a la moderna
· Dimarts 17: Experiència i al·legoria: la figura del narrador i el paper del crític literari 
· Dimecres 18: Aura, fetitxe i xoc: l'obra d'art en l'època de la seva reproductibilitat tècnica 
· Dijous 19: Imatge, mercaderia i societat de l'espectacle: el llibre dels passatges     
· Divendres 20: Messianisme i política: violència, justícia i història
 
Horari: de 19.00 h a 21.00 h
Lloc: Laie Pau Claris (Pau Claris 85, Sala Picasso)
Informació i inscripcions: activitats@laie.es | assumpte: Seminari Benjamin | Tel. 93 412 68 32 ext. 161
Preu seminari: 90 € 
(10% de descompte presentant la targeta client de Laie | 5% de descompte presentant el carnet de les Biblioteques de Barcelona | 15 % de descompte per a estudiants i aturats presentant-ne l’acreditació)
Política de cancel·lació i de devolució
Si el curs no arribés al nombre mínim d’inscrits, es cancel·laria i es retornaria l’import d’inscripció. Seran reemborsables les inscripcions cancel·lades per escrit amb una antelació de 7 dies naturals a l'inici del curs o activitat. Caldrà fer la petició de devolució enviant un correu electrònic a activitats@laie.es on han de constar totes les dades de la inscripció, amb el nom del curs, nom i cognoms de l’alumne, data, dades de contacte i motiu de la devolució. No s’accepten peticions de devolució informades per cap altra via.

Dades activitat

  • Laie Pau Claris llibreria cafè
  • Carrer de Pau Claris, 85, Barcelona, España

    Google maps

* Places limitades

INSCRIURE’S

Comparteix