Cursos

Seminari sobre l'últim Foucault

alt text

- Sexe, subjecte i veritat. L'últim Foucault.

SEMINARI PRESENCIAL I EN LÍNIA -Inscripcions omplint el següent formulari.


El present seminari vol acostar-se al testimoni filosòfic de Michel Foucault a partir de l'anàlisi del seu últim gran projecte, La història de la sexualitat, l'últim dels seus volum es va publicar pòstumament.

El descobriment que la sexualitat s'havia tornat objecte d'una profunda preocupació i subjecte de múltiples discursos durant els segles XIX i XX (mèdic, psicoanalític, polític, econòmic). Es dona l'estranya paradoxa que la famosa repressió victoriana coincidia amb una profusió de discursos sobre el sexe.

Foucault es proposa realitzar l'arqueologia del discurs sobre el sexe a Occident. Serà en aquest projecte on descobreixi que precisament el discurs sobre el sexe, en forma de ‘direcció espiritual’, constitueix, des de Grècia fins als nostres dies, l'espai privilegiat del discurs veraç del subjecte sobre si mateix, en el qual s'exposa, exhibeix i manifesta amb la finalitat de construir-se èticament a si mateix, de conrear-se i realitzar-se, en el seu camí personal de felicitat, saviesa i virtut.

Seminari impartit per Fernando Pérez-Borbujo, professor del Departament d'Humanitats de la UPF i doctor en Humanitats i Ciències Polítiques i de l'Administració per la UPF. Ha centrat els seus estudis en la filosofia alemanya del s. XIX i l'espanyola del s. XX i en les relacions culturals i filosòfiques d'aquestes dues cultures. El seu altre àmbit d'estudis és sobre les relacions entre ètica, religió i política en el món contemporani.

Comparteix

Dades activitat

Laie Pau Claris19/09/2022 - 22/09/2022
Carrer de Pau Claris, 85, 08010 Barcelona
* Places limitades