18/07/2023

Cursos Laie 2023-2024

alt text
icon

Autor: Anna Torné

Cursos en Laie

A partir de setembre, arriben els nous cursos a Laie! Hi trobaràs temes tan variats com el pensament de Jacques Derrida, una reflexió sobre l’amor a través de novel·les i assaigs o un repàs d’autors i autores que ens expliquen com escriure, entre d’altres.

Tots ells estan impartits per docents experts en les diferents matèries i és possible realitzar-los presencialment a Laie Pau Claris o bé en línia a través de Zoom. Us els presentem.Curs de Filosofia

El don y el perdón en Jacques Derrida, per Fernando Pérez Borbujo

Del 18 al 21 de setembre 2023 (4 sessions) - Idioma: castellà.

Seminari entorn d’un dels filòsofs francesos de referència de la segona meitat del segle XX, fundador de la desconstrucció.

Impartit per Fernando Pérez-Borbujo, professor del Departament d'Humanitats de la UPF i doctor en Humanitats i Ciències Polítiques i de l'Administració per la UPF.

Més informació sobre aquest seminari.Curs de Filosofia

Una filosofia de la identitat, per Bernat Castany

Octubre 2023 (5 sessions) - Idioma: castellà.

A propòsit de la paradoxa i la perplexitat que comporta el concepte de la identitat, es llegiran en aquest curs textos tant de filosofia com de literatura.

Curs impartit per Bernat Castany Prado (1977), professor de Literatura Hispanoamericana i Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona i PhD en Estudis culturals per la universitat de Georgetown.

Més informació sobre aquest curs.


Cursos en Laie

Curs de Filosofia


Llegir per escriure, per Neus Arqués

Octubre – novembre 2023 (5 sessions) - Idioma: català.

A escriure s’aprèn llegint, també llibres sobre escriure. El cicle revisa les propostes d’autors i autores dels Estats Units, allà on aquest gènere floreix en la seva forma contemporània: Julia Cameron, Stephen King, Annie Dillard, Brandon Sanderson i Ray Bradbury.

Curs impartit per Neus Arqués, escriptora i professora. És autora de 15 títols de ficció i no ficció.

Més informació sobre aquest curs.
El club dels amors (ridículs?), per Ada Castells

Octubre – novembre 2023 (6 sessions) - Idioma: català.

Què ens passa, amb l'amor? Realment, ens fa fer tant el ridícul? De fet, existeix l'amor? Existeix, el ridícul? Hem triat uns quants títols: assajos i novel·les per trobar mil respostes possibles a aquestes preguntes.

Curs impartit per Ada Castells, novel·lista autora de Solastàlgia (L'Altra),

Més informació sobre aquest curs.Vasos comunicants: filosofia, literatura, mística, per Georgina Rabassó

Novembre 2023 (3 sessions) - Idioma: català.

El fil que uneix les tres autores francòfones de contextos diversos de què tractarem (la beguina Margarita Porete, la humanista Juliana Morell i la filòsofa Simone Weil) és la manera com la seva escriptura manifesta les dimensions racional i espiritual de la comprensió humana.

Impartit per Georgina Rabassó, doctora en Filosofia per la Universitat de Barcelona, investigadora d’ADHUC–Centre de Recerca Teoria, Gènere, Sexualitat, i directora del projecte de recerca El llegat oblidat de Juliana Morell.

Més informació sobre aquest curs.
Club de lectura, per Glòria Farrés

Octubre 2023 a juny 2024. Places disponibles pel grup C. Grups A i B complets. Només en modalitat presencial.

Els nou llibres d’aquest club de lectura donen continuïtat al club de l’any anterior, és a dir, segueixen el recorregut per diverses literatures contemporànies.

Dirigit per Glòria Farrés, doctora en Filosofia i professora a la Facultat d’Humanitats de la UPF.

Més informació sobre el club de lectura.


Més informació i inscripcions:activitats@laie.es| Tel. 933 181 739

Comparteix