11/12/2020

Edmund de Waal: La llebre amb ulls d'ambre

alt text
icon

Autor: Laie

En el camp de la no-ficció és poc habitual el fenomen de l’autor revelació, és per això que va ser una magnífica sorpresa l’aparició, el 2012, de La llebre amb ulls d’ambre.

El seu autor, Edmund de Waal, ja gaudia llavors d’un gran prestigi com a ceramista i probablement va ser el seu ofici el que el va dur a escriure un primer llibre brillant, travat amb elegància i delicat com les seves peces.

De Waal recorre la història de la seva família, els Rotschild i els Ephrussi, jueus cultes i rics, des de la Belle Époque fins a l’actualitat, i en aquest relat intimista hi deixa aflorar la història amb majúscules de l’Europa d’aquest període intens i convuls. L’erudició competeix amb l’exquisidesa amb què descriu els netsukes, unes figuretes de fusta o d’ivori inventades al Japó al segle xvii que són l’origen de la seva investigació i tot el que resta de l’esplendor dels seus avantpassats.

edmund de Waal: La llebre amb ulls d'ambre

La llebre amb ulls d’ambre és el títol que hem triat per a representar l’any 2012 a la Biblioteca Laie. Quaderns Crema va publicar-ne la traducció al català de Carles Miró i, simultàniament, Acantilado va publicar-ne la traducció al castellà de Marcelo Cohen.

Què és la Biblioteca Laie?

Comparteix