14/11/2014

El último alquimista en París, de Lars Öhrström

alt text
icon

Autor: Carla

Del 14 al 23 de novembre se celebra la 19ª Setmana de la Ciència a CosmoCaixa i els temes centrals d’enguany són la Cristal·lografia i la Biotecnologia. Des de Laie us volem recomanar el llibre de Lars Öhrström El último alquimista en París, per anar obrint boca en aquestes dues matèries a través de la química.

http://www.laie.es/busqueda/listaLibros.php?keywords=alquimista+par%EDs&tipoArticulo=
El suec Lars Öhrström és professor de química inorgànica a la universitat Tecnològica Chalmes de Göteborg i col·labora habitualment en revistes de divulgació científica. La seva darrera obra, El último alquimista en París (Editorial Crítica) és un llibre de curiositats sobre química. Cada capítol està dedicat a un element químic i a partir d’històries relacionades n’explica les propietats i introdueix al gran públic als principis bàsics de la química. A través d’anècdotes, esdeveniments històrics i personatges destacats, com Agatha Christie o August Strindberg, Öhrström ens proposa un recorregut amè i divertit per la taula periòdica tot centrant-se en la relació entre la química, la societat i els interessos propulsors de la investigació científica.
En els darrers anys s’han publicat altres llibres de gran èxit i qualitat, com són La cuchara menguante (Editorial Ariel) de Sam Kean i La tabla periódica (Editorial Ariel) de Hugh Aldersey-Williams, que també estudien els elements de la taula periòdica a través de diverses disciplines amb una similar estructura i estil que El último alquimista en París. Lars Öhrström ens ofereix una visió diferent a les anteriors opcions per la seva procedència escandinava, ja que escombra cap a casa, i ens mostra totes les aportacions que ha fet aquesta terra a la química en contraposició a Kean i Aldersey-Williams que se centren en els descobriments de científics anglosaxons. A més, Öhrström canvia la perspectiva i transforma l’element químic en el protagonista del relat, en comptes de fer-lo servir com a pretext per explicar anècdotes relacionades.

Carla, de Laie CosmoCaixa

Comparteix