17/03/2012

II Dia de la poesia catalana a internet

alt text
icon

Autor: Clara

Avui dissabte 17 de març se celebra el dia de la poesia catalana a Internet. Responem amb molt de gust a la crida feta des de LletrA i volem proposar-vos una breu passejada per algunes de les novetats en poesia catalana que em semblen més significatives.

En primer lloc, el poemari amb el títol més divertit de la literatura catalana, El romanço d'Anna Tirant, de l'activista poètic Josep Pedrals. Us direm com comença aquest romanç, però no com acaba:

Anna Tirant anava així:

1. PRIMER CAPÍTOLEn la fèrtil,rica i delitosa
terra del Vallès,
habitava amb les dents blanques
de fadrina Anna Tirant,la noia de cara dolça.

Josep Pedrals diu Palau i Fabre


Ens és obligat referir-nos al Premi Carles Riba que, com cada any, publica Proa i que al 2011 ha guanyat Llum d'Irlanda, de Marcel Riera. Com ja intuïu rememora els paisatges d'aquesta illa i les seves veus més cèlebres:Al principi hi hagué irlandesos i pluja,ordenats a la inversa potser. Era quan jo

solia ser gaèlic i corria pels campsi jugava a posar en filera les pedres.

Del poema «El principi de tot a Carrickfergus».
També la lleidatana Dolors Miquel ha collit un nou premi, l'Alfons el Magnànim de València, amb el seu nou poemari: La flor invisible. Versos d'una dona adulta que recorda la infància, amb tendresa i contundència.És tot el que queda de mon pare:l'arbre sol.
En un solar sol.
Envoltat de parets altes.
L'Arbre-sol.
El Pare-sol.
El Pare-arbre.
Segueix sol.

Del poema «Pare sol»

Dolors Miquel


Nou llibre de Narcís Comadira, pintor i poeta -i eloqüent: LentPINTURAHi ha qui pinta allò que veu.Hi ha qui pinta allò que sap.
Jo, amb l'ajut d'allò que sé,
pinto el que voldria veure.

Per acabar, animar-vos a fullejar el primer volum de l'obra completa de Carles Hac Mor, Obra completa punt u . D'Agoc recuperem a l'atzar aquest vers entre fotografies:
t'estimo tant tant que sense tu els diumenges no sabria pas què fer

Carles Hac Mor en plena acció

Comparteix