09/05/2024

Jordi Colomer, al MACBA

alt text
icon

Autor: Cristian Torrecillas

MACBA, del 9 de maig al 24 de setembre

L'exposició Jordi Colomer. Façana Foto Festa Futur Fideus al MACBA ofereix un extens recorregut per la seva obra des de finals dels vuitanta fins a l'actualitat, abastant diversos formats com a escultura, collages, fotografia, vídeo, instal·lacions i accions en viu. En lloc de seguir una narrativa cronològica, la mostra aprofundeix en un element comú que unifica el seu treball: la condició escènica, on l'il·lusori i el real s'entrellacen.

El recorregut comença amb el període en el qual Colomer va explorar la materialitat de la ficció a través de la creació d'objectes-escultura. Posteriorment, va portar aquesta exploració a l'espai públic, generant noves connexions entre imaginació i realitat. Aquesta transició va plantejar qüestions recurrents en la seva obra, com la mobilitat, el nomadisme, el provisional, l'humor, la comunitat i la utopia.

Els treballs exhibits pertanyen a diferents contextos urbans al voltant del món, incloent-hi Barcelona, Bucarest, Sanà, Ciutat de Mèxic, Istanbul, Tetuan, Mòdena, Palerm i Buenos Aires. Colomer organitza accions de diverses escales, des d'intervencions amb un sol actor, com en "Anarchitekton" (2002-2004), fins a esdeveniments comunitaris, com "Crier sud les toits" (2011) i "New Palermo Felicissima" (2018).

A MACBA store Laie trobaràs una selecció especial de llibres i articles culturals per a aprofundir en l'exposició temporal i l'obra de l'artista conceptual Jordi Colomer.

Comparteix