23/11/2011

No cal ser nens per gaudir com ells, sense por

alt text
icon

Autor: Laie

El mes de novembre ens ha portat moltes novetats de literatura infantil que ens fan caure la baba també als que ja no pintem ni retallem a l’escola.
Us en recomano dues ara disponibles a la nostra llibreria: Jo mataré monstres per tu del Santi Balmes i la Lyona, de Principal dels Llibres en català i Principal de los Libros en castellà, i L’herbari de les fades, il·lustrat pel Benjamin Lacombe i escrit pel Sébastien Perez, d’Edelvives en català i de Baula en castellà.
La Martina és la protagonista de Jo mataré monstres per tu, una nena que cada nit té la mateixa por: creu que a sota de l’univers dels humans n’hi ha un altre de monstres i si tots es posessin d’acord i saltessin alhora ens donarien un ensurt enorme als humans. L’Anitram és una nena monstre que també té por d’anar a dormir per si mai els humans que viuen a l’altre costat del terra salten de cop i comença un enfrontament de dimensions desconegudes.
Aquest conte ens ensenya a encarar les nostres pors i a adonar-nos que depèn de nosaltres mateixos fer-les grans o petites. A més a més, ens anima a ser valents per lluitar-hi sense pistoles de maduixa. El Santi Balmes és la veu i la guitarra del grup de rock indie Love of Lesbian, originari de Sant Vicenç dels Horts, que s’ha posat la capa de contista amb encert, i la Lyona és una “creadora de somnis”, que dissenya, dibuixa i fa fotografies amb un estil molt personal. Un detall que cal agrair és la lletra lligada, que uneix el nostre nen interior i la Martina al mateix temps que dóna proximitat i calidesa als monstres més ferotges.
L’herbari de les fades és el diari personal del biòleg rus Aleksandr Bogdanovitx, del Gabinet de Ciències Ocultes. El temut Rasputin l’ha enviat al bosc de Brocelianda a la recerca de l’elixir de la immortalitat.
Les meravelloses il·lustracions de Lacombe ens transporten a un món il·lusori poblat per les criatures i per la vegetació més increïbles i encisadores que haguem vist mai. També s’hi inclouen retalls de diari i la correspondència entre l’Aleksandr i la seva esposa. Així, ens endinsarem als secrets d’aquest bosc tan bonic i misteriós i esbrinarem el motiu que porta a Aleksandr a prendre una decisió molt i molt important…
L’herbari de les fades és un magnífic àlbum il·lustrat, un estímul a la nostra creativitat i amb el xic de cantó fosc que tant caracteritza les obres de Lacombe, tot un regal pels nostres sentits i una empenta d’encoratjament per fer realitat els nostres somnis, un cop més, sense por.
Alba i Enric, de Laie Pau Claris

Comparteix