13/09/2022

Premi Maria Rius

alt text
icon

Autor: Laie

PREMI MARIA RIUS (BASES)

La llibreria Laie Pau Claris, en reconeixement i consideració a la tasca com a il·lustradora de Maria Rius, organitza la sisena edició del Premi Maria Rius, per honorar-la i reivindicar la seva obra.

Objectiu:

Premiar la trajectòria d'una persona que hagi destacat professionalment en el camp de la il·lustració per la categoria i qualitat del seu treball al llarg dels anys, en l'àmbit de la il·lustració de llibres infantils i que hagi constituït un referent important per a acostar la lectura als més petits, alhora que constitueix una expressió artística pròpia.

Qui es proposa:

Qualsevol professional de la il·lustració que hagi publicat, com a mínim deu anys abans de la data de concessió, un mínim de deu llibres infantils il·lustrats, en format paper, independentment que siguin o no encara vius al catàleg de qualsevol editorial, publicats, com a mínim, en llengua catalana i que hagi estat proposat per les institucions representades al jurat.

Per a formalitzar la proposició caldrà adjuntar el llistat bibliogràfic que justifiqui les condicions del paràgraf anterior, així com alguna/es imatge/s representativa/es del treball d’il·lustració.

Queda exclosa la participació d’obra auto-editada.

La data límit de presentació de candidatures, externes a les que proposi el jurat, serà el 31 de juliol de l’any de concessió.

El premi només es podrà concedir una sola vegada a una mateixa persona.

A consideració del jurat es podrà concedir en categoria d’honor a títol pòstum a professionals de la il·lustració que, reunint les condicions expressades, hagin traspassat sense que l’hagin rebut mai. També podrà concedir-se a persones, entitats o institucions, en les quals concorrin mèrits extraordinaris en la difusió de l’àlbum il·lustrat. Aquesta categoria podrà quedar deserta.

Jurat:

El jurat representa a les següents institucions i/o entitats:

IBBYCAT (CLIJCAT)
APIC
ROSA SENSAT
BIBBOTÓ
I el/la guanyador/a de l’edició anterior del PREMI MARIA RIUS.
I un/una representant de Laie que tindrà veu però no vot i actuarà com a secretari/a. A excepció d’aquest/a representant, no podrà ser membre del jurat, cap llibreter/a en actiu. La participació del jurat és de caire voluntari.

El jurat podrà resoldre qualsevol situació no prevista a les bases.

Veredicte i guardó:

El veredicte del jurat serà inapel·lable i es donarà a conèixer a l’octubre.
El guardó consistirà en una medalla de plata commemorativa que reprodueix una il·lustració de la Sra. Maria Rius i un diploma.
La llibreria organitzadora cercarà de promoure per diversos mitjans i intentant implicar les institucions públiques la difusió de l’obra de la guanyadora o el guanyador de cada edició.

Comparteix