14/02/2024

Venerades i temudes, a CaixaForum Barcelona

alt text
icon

Autor: Cristian Torrecillas

CaixaForum Barcelona, del 21 de febrer al 9 de juny de 2024

El 21 de febrer, a CaixaForum Barcelona s’inaugura una exposició que ens porta des de la poderosa divinitat hindú Shakti fins a Orisha, de la cultura Yoruba de Nigèria, una panoràmica fascinant de la diversitat d'expressions divines. Sota el títol Venerades i temudes. El poder femení en l'art i les creences, la mostra fa un recorregut per 5.000 anys de creences en el poder espiritual, explorant una àmplia gamma de deïtats, divinitats i figures espirituals.

Aquesta exhibició compta amb 154 peces seleccionades del British Museum, que inclouen escultures, objectes sagrats i obres d'art de diferents continents i períodes històrics. Una exploració trascultural dels poders espirituals femenins a tot el món, revelant com han influït en aspectes com la saviesa, la passió, el desig, la guerra o la justícia.

No oblidis visitar Laie CaixaForum Barcelona, on trobaràs el catàleg oficial, una selecció exclusiva d'articles inspirats, així com la bibliografia recomanada de l'exposició Venerades i temudes. El poder femení en l'art i les creences.

Comparteix