13/11/2020

World Press Photo 2020

alt text
icon

Autor: Laie

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), del 13 de novembre al 20 de desembre.

“Fotografiar és conferir importància”, deia Susan Sontag a Sobre la fotografia. I precisament, el certamen World Press Photo reconeix les fotografies de premsa més importants de l'any, elaborant un recorregut pels esdeveniments més destacats de l'actualitat a través de diferents perspectives.

La mostra, organitzada un any més per la fundació Photographic Social Vision, reuneix els projectes premiats al World Press Photo 2020. Yasuyoshi Chiba, fotògraf de la revolució a Sudan, ha estat el guanyador del World Press Photo de l'Any, i la premiada amb el World Press Photo Història de l'Any és Romain Laurendeau, que fa referència als enfrontaments a Algèria.

Enguany, tres fotògrafs espanyols figuren entre els guardonats: els barcelonins Ricard García Vilanova i Ramón Espinosa, i el sevillà Antonio Pizarro Rodríguez.

En aquesta edició, per primera vegada i a causa del context provocat per la pandèmia, s'ha apostat també pel format digital. A través de Filmin i de continguts exclusius en la web World Press Photo Barcelona es podrà gaudir de visites guiades en línia.

A continuació podeu consultar la bibliografia recomanada de l'exposició, que inclou el catàleg de la mostra.

Comparteix