Course

A punt de solfa: compositors que marquen la pauta

NOVES DATES PER A SESSIONS VIRTUALS

Després de l’èxit de la primera edició del curs “A punt de solfa”, impulsat pel periodista especialista en música clàssica Albert Galceran, el 2020 arriba una segona edició amb el mateix esperit: entusiasmar-nos amb la música clàssica.

En sis sessions farem un recorregut per alguns dels compositors més rellevants de tots els temps i coneixerem les seves obres imprescindibles, així com els motius de la seva creació musical. Ho completarem amb el visionat d’algunes interpretacions històriques.

Un curs concebut per al gran públic, per a totes aquelles persones amb sensibilitat musical que volen endinsar-se en el meravellós món de la clàssica de la mà de noms com Bach, Mozart, Beethoven, Mahler o Xostakóvitx. Què tenen d’especial aquests, i altres, compositors? Quines són les seves obres més importants?

Coordinat i impartit per Albert Galceran, periodista i divulgador musical. Col·labora en diversos mitjans com ara Catalunya Ràdio, Catalunya Música i TV3.

GENER

29: J.S. Bach: considerat el pare de la música clàssica (o culta) el seu llegat és impressionant en tots els sentits. Aproxima’t a un dels més genials compositors del barroc.

FEBRER

12: W. A. Mozart: més enllà del nen prodigi popularitzat a la pel·lícula “Amadeus”, Mozart va ser el més perfecte compositor de tots els temps, amb un llegat amplíssim, malgrat la seva curta vida.

26: L. van Beethoven: l’any 2020 se celebra el 250 aniversari del seu naixement, i per això és l’ ”any Beethoven”. El compositor romàntic per excel·lència va canviar la música per sempre més, i ho va fer creant obres que ens animen a lluitar per la “llibertat”. 

MARÇ

11: I després de Beethoven, què? L’ombra de compositors com Beethoven va ser molt llarga, i això va fer que genis posteriors visquessin acomplexats. Malgrat això, i gràcies a les aportacions de Beethoven, apareixen noms imprescindibles com els de Schubert, Brahms o Mahler. 

MAIG - SESSIONS VIRTUALS

14: Tríada operística italiana. No podia faltar l’òpera, i per això ens fixarem en la tradició italiana a través dels tres operistes més populars: Rossini, Verdi i Puccini. - SESSIÓ VIRTUAL (18.30 h.) Prèvia inscripció a activitats@laie.cat

28: Rússia: pot una governant canviar la història musical d’un país? L’exemple de la tsarina Caterina II (La gran) posa en evidència que sí. A través del seu llegat podem conèixer al popular Grup dels Cinc, però també als músics transgressors sorgits de la Revolució d’octubre de 1917. - SESSIÓ VIRTUAL (18.30 h.) Prèvia inscripció a activitats@laie.cat

 

Informació: activitats@laie.es | assumpte: curs música 

Preu: Curs sencer: 110 € (6 sessions) | Sessió individual: 20 €

(10% de descompte presentant la targeta client de Laie | 5% de descompte presentant el carnet de les Biblioteques de Barcelona | 15 % de descompte per a estudiants i aturats presentant-ne l’acreditació)

Política de cancel·lació i de devolució

Si el curs no arribés al nombre mínim d’inscrits, es cancel·laria i es retornaria l’import d’inscripció. Seran reemborsables les inscripcions cancel·lades per escrit amb una antelació de 7 dies naturals a l'inici del curs o activitat. Caldrà fer la petició de devolució enviant un correu electrònic a activitats@laie.es on han de constar totes les dades de la inscripció, amb el nom del curs, nom i cognoms de l’alumne, data, dades de contacte i motiu de la devolució. No s’accepten peticions de devolució informades per cap altra via.

Events information

  • Laie Pau Claris boosktore & café
  • Carrer de Pau Claris, 85, Barcelona, España

    Google maps

* Limited places

Share

Related books

icono Related events

icono Related magazine posts