Courses

La gran novel·la americana

alt text

Inscripcions omplint el següent formulari - CURS EN LÍNIA

La novel·la és un gènere que ha contribuït com pocs a la creació de l'imaginari nord-americà: hi trobem el sentit de l´èpica, la confrontació amb les forces de la natura, l'establiment de nous models de societat, el sentit de la figura humana dins un paisatge verge. I al mateix temps, encreuats amb aquests temes, se'ns n'apareixen d'altres més íntims, més intensament personals: el descobriment de la identitat, els models de família, les formes d'integració o d'exclusió, la confrontació amb la pròpia sexualitat. Tot això al llarg d'almenys un segle i mig configurant no només les formes de vida americanes, sinó també els arquetips culturals del món europeu, que ha anat integrant i fusionant els referents nord-americans amb els seus propis.

Proposem una exploració de la tradició novel·lística americana a través d'algunes de les seves bases, de textos que han contribuït a modular una mitologia original i que han influït en la resta del món. Ens aproparem als grans moments fundacionals, al desenvolupament de les grans ciutats i dels seus diversos ambients, a la vida de les fronteres i els espais oberts, al Sud profund i les seves contradiccions. Confiem que d´aquest curs en sortirà una experiència enriquidora per a tots.

El curs es divideix en 2 blocs de 4 sessions cadascun:

2020/2021 - 1er bloc - EN LÍNIA

17 novembre: Sessió introductòria

15 desembre: Nathaniel Hawthorne, The Scarlet Letter (1850)/ La Letra Escarlata (Valdemar)

CANVI DE DATA - 2 febrer: Henry James, Washington Square (1880) / Washington Square (Proa) / Washington Square (Austral)

16 febrer: Willa Cather, My Ántonia (1918) / Mi Ántonia (Alba)

2021 - 2n bloc - EN LÍNIA

23 març: William Faulkner, Light in August (1932) / Llum d´agost (Edicions de 1984) / Luz de agosto (Debolsillo)

13 abril: John Steinbeck, The Grapes of Wrath (1939) / Las uvas de la ira (Tusquets)

18 maig: Harper Lee, To Kill a Mockingbird (1960) / Matar un rossinyol (Edicions 62) / Matar un ruiseñor (Harper Collins)

22 juny: Toni Morrison, Beloved (1987) / Beloved (Debolsillo)

Sessions a càrrec de Joan Curbet i Anna Casablancas.

El Dr. Joan Curbet és professor de literatura anglesa a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha publicat diversos estudis i monografies sobre poesia medieval, renaixentista i moderna, i és traductor al castellà de poetes com John Milton o Lord Byron, entre d'altres autors. És també sotsdirector de l'Institut d'Estudis Medievals.

La Dra. Anna Casablancas és especialista en literatura anglesa contemporània i ha donat classes de Literatura Nord-americana a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha col·laborat en diferents publicacions sobre lletres angleses i universals, i és membre de la Doris Lessing Society.

Tots dos són impulsors del cicle El plaer dels contes, on comenten contes de destacats autors i autores de la literatura universal.

El curs s'impartirà en català i les lectures es poden fer en l'idioma que esculli cada participant.

Horari: dimarts, de 19.30 h a 21.00 h.

*El curs es farà en línia.

Informació i inscripcions: activitats@laie.es | assumpte: curs novel·la americana | Tel. 933 181 739

Inscripcions omplint el següent formulari

Preu: Curs sencer: 125 € (8 sessions) | Semestre: 70 € (4 sessions) | Sessió individual: 20 €

(10% de descompte presentant la targeta client de Laie | 5% de descompte presentant el carnet de les Biblioteques de Barcelona | 15 % de descompte per a estudiants i aturats presentant-ne l’acreditació)

Política de cancel·lació i de devolució

Si el curs no arribés al nombre mínim d’inscrits, es cancel·laria i es retornaria l’import d’inscripció. Seran reemborsables les inscripcions cancel·lades per escrit amb una antelació de 7 dies naturals a l'inici del curs o activitat. Caldrà fer la petició de devolució enviant un correu electrònic a activitats@laie.es on han de constar totes les dades de la inscripció, amb el nom del curs, nom i cognoms de l’alumne, data, dades de contacte i motiu de la devolució. No s’accepten peticions de devolució informades per cap altra via.

Share

Events information

Laie Pau Claris22/06/2021 - 23/06/2021
Carrer de Pau Claris, 85, 08010 Barcelona
* Limited places