03/03/2015

Algunos años después

alt text
icon

Author: Carla

Recentment s’han estrenat diversos biopics sobre científics, com “The theory of everything” sobre la vida de Stephen Hawking i “The imitation games” sobre Alan Turing. Coneixem a molts científics forans, però i els de casa? Mirem-nos el melic i oblidem el “¡Qué inventen ellos!” de Unamuno, aquí també n’hi ha, de científics.

A Algunos años después (Now books i editat en català a Ara llibres) tenim l’oportunitat de conèixer memòries d’infantesa del físic Jorge Wagensberg. Les relacions personals i records li serveixen per parlar de l’altre gran protagonista d’aquesta història: la ciència. “Algunos años después...” com expressió de situacions passades que més tard s’han revelat com la llavor de la seva vocació científica i la seva manera d’entendre la ciència. Wagensberg explica anècdotes d’infància que són el fruit de columnes d’opinió en diaris i alguns aforismes (imprescindibles en un llibre de Wagensberg), que també es recullen en el llibre.
Jorge Wagensberg narra l’arribada dels seus pares a Barcelona, les seves vivències a l’Escola Suïssa i al Liceu Francès, el primer amor i els inicis a la Fundació “la Caixa” i al CosmoCaixa. Un relat que flueix entre l’essència de la infància, les anècdotes més divertides i les reflexions més madures i suggeridores.

Carla, de Laie Cosmocaixa

Share