22/01/2013

Com exposar la dansa? Com publicar-la?

alt text
icon

Author: Laie

Foto: Cesc Gelabert, Anna Maleras (70's)

Recentment dues exposicions a Barcelona han escomès el difícil repte d'exposar la dansa en un espai museístic. En primer lloc, la Retrospectiva de Xavier LeRoy a la Fundació Tàpies (24 de febrer - 22 d'abril de 2012), concebuda com una sèrie d'interpretacions lliures sobre la trajectòria de LeRoy en temps real durant tot el període expositiu. Al meu parer, una de les propostes més interessants, sorprenents i màgiques dels últims temps. I en segon lloc, l'actual Arts del Moviment. Dansa a Catalunya (1966 - 2012) al Centre d'Art Santa Mònica (fins al 26 de gener de 2013), el recull més extens (i original, segur) que s'ha fet d'aquest art efímer, que es completa amb el catàleg i el web específic.

Liquiddocs, coeditors del llibre i responsables del web, són també els editors d'una sèrie de, diguem-ne, revistes monogràfiques dedicades a creadors de l'àmbit de la dansa, el moviment i el cos: Sònia Gómez, Sol Picó, Gelabert Azzopardi i Àngels Margarit, per ara. Conscients de la complexitat d'encalçar en pàgines de paper la volatilitat de les propostes d'aquests artistes interdisciplinaris i del procés creatiu, aquestes revistes-catàleg, profusament il·lustrades, es complementen amb DVDs. I ara també acaba de néixer el seu nou fanzine, Fanbook, dedicat al moviment.

Térbola (1998) Fot. Ros Ribas

Per a qui busqui impregnar-se fins al moll de l'os de les arts vives més actuals, innovadores i radicals en el format més aproximat possible.

Share