26/05/2021

Diumenge al Pati: els vídeos

alt text
icon

Author: Laie

Diumenge al Pati és un cicle d’activitats impulsat pel CCCB i Laie amb l’objectiu de difondre iniciatives culturals que ens semblen valuoses: els oficis del llibre, el pensament crític, les avantguardes musicals, la literatura o el llibre infantil i juvenil són alguns del temes que s’hi tracten.

Per la qualitat i l’interès de les sessions que s’hi ha celebrat, creiem que val la pena recollir-les aquí:

14 de març de 2021: Guerra de gèneres!

Borja Bagunyà i Marina Espasa parlen dels OTNI, Objectes Textuals no Identifificats, llibres híbrids i fins i tot polièdrics que sovint no encaixen en les seccions habituals de les llibreries i de les biblioteques.

21 de març de 2021: El universo no necesitaba ser observado por nadie

Helen Torres, Teresa López-Pellisa y Manuela Buriel nos hablan con amena erudición de las metamorfosis contemporáneas y de las fábulas proletarias a partir de sus investigaciones sobre la obra de Colectivo juan de madre y del mismo Manuela Buriel.

28 de març de 2021: Porque a veces hay que morirse para que nos presten atención

A partir de la publicación Porque ya no queda tiempo (Jekyll & Jill, 2020), el autor Rafa Cervera conversa con el escritor y crítico literario José de Montfort sobre la aventura de meter toda una vida entre las páginas de un libro.

11 d’abril de 2021: La carne, la pintura, la palabra

La novela La anguila / L’anguila de Paula Bonet es el resultado de la evolución artística y personal de la autora. En la quinta sesión de Diumenge al Pati, Paula Bonet conversa con Anna Guitart de cómo se produce esta evolución, del diálogo entre disciplinas como la pintura y la literatura, y de cómo la madurez creativa y el tesón dan fruto en forma de libertad.

25 d’abril de 2021: Viatge a l’extrem

Arran de la publicació de la darrera novel·la de Jordi Cussà (El primer emperador i la reina Lluna, Comanegra 2021), l’autor recorre la seva obra de la mà de Manel Ollé, que l’acompanya a través d’influències, opinions o hàbits d’escriptura. Una conversa màgica.

9 de maig de 2021: Els primers cops

Conversa entre Laia Viñas, Pol Guasch i Anna Gas, sota la direcció de Jordi Nopca. Poques vegades es dona la conjunció astral d’aplegar tres premis com el Documenta, el Mercè Rodoreda i el Llibres Anagrama en un mateix acte.

22 de maig de 2021: Cultura Snack

De los refranes, los titulares de prensa y los chistes a los memes, los tweets, los clips y un largo etcétera de formas breves que pugnan por seducir y sobrevivir en el acelerado flujo digital. Carlos A. Scolari nos habla de la cultura snack, la cultura de lo breve y a menudo de lo efímero, en compañía de Glòria Salvadó y Pere Ortín.

6 de juny de 2021: Els mites quotidians

Els mites es transformen al llarg dels segles: perden matisos com més s’allunyen de les cultures antigues que els han originat, però guanyen definició quan la gent d’ara els pren i els pensa.

Míriam Cano i Antoni Clapés ens parlen de la poesia dels seus mites quotidians.

Share