November 10, 2020

J.M. Coetzee: L'edat de ferro

J.M. Coetzee: L'edat de ferro

L’edat de ferro de J.M. Coetzee parla de l’apartheid amb la veu d’una professora de llatí blanca i malalta terminal de càncer que intenta sobreviure a Ciutat del Cap.  

Després de rebre la funesta noticia de la gravetat de la malaltia es troba un rodamon negre refugiat en un cobert de casa seva, amb el qual conversarà i hi establirà una relació fins al punt que l’home tindrà cura d’ella i li proporcionarà la força per afrontar el final de la vida. Mentrestant escriurà una llarga carta a la seva filla, instal·lada des de fa molts anys als Estats Units, en què li explica els últims esdeveniments que ha viscut: l’incendi d’un barri negre, l’assassinat d’un fill de la seva assistenta, la violència diària i, en definitiva, la demostració que l’apartheid no és cosa del passat, que perviu en l’actualitat i forma part de la consciència del país.  J.M. Coetzee: La edad de hierro

L’edat de ferro, que va guanyar el Premi Llibreter, és el llibre que hem triat per a representar l’any 2003 a la Biblioteca Laie. Actualment la traducció al català de Dolors Udina no està disponible. La traducció al castellà d’Ana Quijada Vargas ho està en format butxaca.

 

Què és la Biblioteca Laie?

Author: Laie

Share

Next

Raül Garrigasait 11/11/2020

Raül Garrigasait: Ilíades

icono Related magazine posts