23/11/2018

Joanjo García at Laie CCCB

alt text
icon

Author: Damià Gallardo

El dimecres 28 de novembre, l’escriptor Joanjo Garcia tornarà a visitar Laie CCCB acompanyat per Muriel Villanueva per presentar el seu darrer llibre: Heidi, Lenin i altres amics, que ha estat guardonat amb el Premi València Alfons el Magnànim de Narrativa.

dempeus amb joanjo garcia a laie cccb

Vaig descobrir l’autor gràcies a una novel·la impressionant: El temps és mentida. A partir de la relació entre vida íntima i Història, l’autor s’endinsa en la construcció dels silencis que determinen la vida del protagonista i que condicionen la seva relació amb les persones que l’envolten. L’elegància i eficàcia dels recursos literaris em van semblar excepcionals i es va convertir en el meu llibre fetitxe del Sant Jordi de 2016, ja que podia agradar a tota mena de lectors.

Al gener de 2017 vam tenir la sort d’organitzar la presentació de la següent novel·la de l’autor: Arribarà el dematí, amb la participació de l’antropòleg Manuel Delgado. Entre tots dos van mantenir un intens i oportú diàleg sobre el sentit del compromís polític en els nostres dies.

Dimecres 28, com dèiem, Joanjo Garcia parlarà amb Muriel Villanueva sobre Heidi, Lenin i altres amics, una novel·la sobre la mentida i l’autoengany on les ferides urbanes de València esdevenen un correlat eficaç del patiment íntim (físic i psicològic) dels personatges. Una novel·la extraordinària que confirma la consolidació de Joanjo Garcia com a escriptor de referència.

Share