20/07/2021

La Pedrera, aventura cultural

alt text
icon

Author: Laie

Aquesta setmana la nostra aventura cultural fa parada a La Pedrera. Us havíem parlat ja de l’edifici civil més emblemàtic d’Antoni Gaudí amb motiu de la Setmana de l’Arquitectura.

En aquest cas, enlairarem la vista per descobrir un dels elements més destacats d’aquesta joia arquitectònica: els cels rasos. Es tracta de falsos sostres realitzats amb guix que creen elements ornamentals. Són formes ondulants que ens poden recordar un fons marí o unes dunes i que ens remeten a elements de la natura, una de les principals fonts d’inspiració d’Antoni Gaudí. Tenen continuïtat entre les diferents habitacions i, alhora, es juga amb la idea de perllongar els ritmes ondulants que trobem a la façana.

A les botigues de La Pedrera trobareu una àmplia selecció de llibres sobre Gaudí i el Modernisme a Barcelona. També una gran varietat d’objectes de disseny i artesania, entre els quals destaquem la col·lecció que té l’origen en un dels cels rasos de la planta principal de l’edifici, on es trobava la residència dels senyors Milà. Tasses, gerros, i safates, entre d’altres, que us permetran emportar-vos La Pedrera a casa.

Completa aquí la teva aventura cultural amb la nostra proposta de racons inèdits.

Share