October 1, 2020

Laie 40 anys: 1980-2020

Laie 40 anys: 1980-2020

Enguany fa 40 anys que Laie va obrir les portes al carrer de Pau Claris 85. Qui ho havia de dir, que l’aniversari coincidiria amb la prova més dura que mai hem hagut de superar. La pandèmia de la COVID 19, si bé és un trasbals que ningú s’esperava quan preparàvem les celebracions, ens ha mostrat a canvi la càlida xarxa de complicitats que al llarg dels anys hem teixit amb les lectores i els lectors, amb el món de la cultura i, més específicament, amb els oficis del llibre.

Si bé les celebracions multitudinàries que havíem planejat finalment no es faran, la publicació del llibre Laie 40 anys no s’ha aturat i ja el tenim a les mans. Volem agrair la participació de totes les persones que hi han col·laborat, cadascuna de les quals ha aportat la seva visió sobre els canvis que ha viscut el món del llibre durant els darrers anys, sovint amb Laie com a punt de partida per a explicar-la.

També donem les gràcies a l’editorial Tintablanca per la sàvia aplicació de l’ofici i a la dissenyadora gràfica Cristina Bolaños per l’encert a l’hora d’il·lustrar l’esperit de cada capítol.

El llibre és sobretot un agraïment a les persones que ens han acompanyat al llarg d’aquest temps: no podem desitjar millor companyia per als propers 40 anys. Per aquesta raó en publicarem, a poc a poc, tots els capítols a la web de Laie:

0. Pròleg

1. Claudi Alsina i Català: El sentit de la divulgació matemàtica avui      

2. Xavier Antich: El sentit de les transformacions socials entre 1980 i 2020. Esperança dins la foscor

3. (properament) Javier Aparicio: Que todo cambie para que (no) todo siga igual. Laie: cuarenta años de cultura del libro

 

Biblioteca Laie

Author: Laie

Share

Back

Laie 01/10/2020

Lee Friedlander

Next