27/02/2019

Laie acull un acte d’homenatge a Claudio López de Lamadrid

alt text
icon

Author: Laie

Ahir es va celebrar a Laie Pau Claris un acte commemoratiu del reconegut editor, mort el passat mes de gener de manera sobtada. Va ser organitzat per l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya i va comptar amb el suport de la família de l’editor.

David Castillo, president d’ACEC, va ser l’encarregat d’obrir l’acte que va reunir nombroses personalitats del món de l’edició, companys de Penguin Random House, escriptors i periodistes. Castillo va identificar a Claudio López amb una concepció romàntica de l’editor, el gust pel llibre ben fet i un compromís amb la literatura de qualitat, més enllà del que marca el mercat.

Per la seva banda, Anna Maria Iglesia, responsable de premsa d’ACEC i conductora de l’acte, va descriure a Claudio López com a mestre de lectures.

Una altra de les participants va ser l’agent literària Mónica Carmona, que va treballar com a editora amb Claudio López durant 15 anys i va desgranar, amb molt d’afecte, les vàries cares de la polièdrica personalitat del reconegut editor: generós, intel·ligent, impacient, visionari, xafarder, bondadós i un llarg etcètera. Per Carmona, Claudio López va contribuir a la modernitat en el món de l’edició espanyola i hispanoamericana.

La relació de l’editor amb els escriptors que representava va ser relatada per Rodrigo Fresán i Laura Fernández. Per Fresán, Claudio López era un editor inspirador i va ser una peça clau en la seva vida professional. Laura Fernández el va descriure com un pare i un gran suport a l’hora de ser capaç d’acabar les seves novel·les. Va explicar que quan no li agradava alguna cosa era molt implacable però, alhora, era algú que transmetia molt d’afecte.

Tots els participants a l’acte van coincidir a destacar el paper de l’editor en el panorama editorial espanyol però també la seva vàlua personal. No podem deixar d’agrair el valuós llegat que ens deixa.

Foto: Marta Calvo

Share