November 24, 2021

Laie col·labora, un any més, amb el Dart Festival, que se celebrarà en cinemes i en línia

Laie col·labora, un any més, amb el Dart Festival, que se celebrarà en cinemes i en línia

Dart Festival, esdeveniment pioner a programar documentals sobre art contemporani a Espanya, celebrarà la seva 5a edició del 25 de novembre al 12 de desembre.

Oferirà la seva programació de forma presencial als Cinemes Girona de Barcelona i en format online a la plataforma Filmin, i presentarà documentals al MACBA de Barcelona i a La Casa Encendida, el Cinema Conde Duque Verdi i la Fundació Juan March de Madrid. 

El principal objectiu del festival és entrellaçar la cultura i el coneixement amb el gran públic, i ho fa mitjançant documentals sobre fotografia, comissariat d'art, pintura, performance, arquitectura, moviments artístics i, en general, sobre art contemporani, prestant especial atenció als artistes, els seus processos de creació i les històries que hi ha darrere dels seus treballs. 

La programació d’ aquest 2021 inclou documentals inspirats en l’ obra d’ artistes imprescindibles de l’ art contemporani com Marina Abramović, Marcel Duchamp, Hilma af Klint i Sergio Larraín, entre d’altres. Dart, a més, se suma a la celebració del centenari del naixement de Joseph Beuys amb una secció especial dedicada a l'artista del segle XX. 

A més, en col·laboració amb el MACBA i Laie, Dart estrenarà el primer documental sobre el provocador artista David Wojnarowicz (l'1 de desembre, Dia Mundial de la Lluita contra la Sida). 

La programació i la venda d'entrades està disponible a la web del Dart Festival.