10/11/2021

Lola Ruiz Picasso

alt text
icon

Autor: Laie

Museu Picasso, del 12 de novembre de 2021 al 27 de febrer de 2022

Picasso sempre va estar molt unit a la seva germana Dolores (Lola) Ruiz Picasso. Fins i tot va ser una de les seves models preferides en la seva etapa de nen i adolescent, datant els seus primers retrats a La Corunya, l’any 1894, i mantenint-se en la iconografia de l’artista fins el 1900. Quan va iniciar l’època blava el 1901, Lola va deixar de tenir cabuda a la iconografia simbolista de l’artista.

Aquesta mostra, que es presenta a les sales d’exposicions temporals del Museu Picasso de Barcelona, és un homenatge a Lola Ruiz Picasso i al seu zel en la conservació de l’obra del seu germà, alhora que és una demostració de l’estima que es van professar al llarg de les seves vides. La proposta està comissariada per Malén Gual, conservadora del Museu Picasso fins al mes de juny del 2020.

L’ exposició s’estructura en quatre seccions. La primera està dedicada als retrats que Picasso va fer de la seva germana i inclou obres de la col·lecció del Museu i de les col·leccions de la família. Una segona secció mostra fotografies de Lola de totes les etapes de la seva vida. Es dedica un apartat a les obres que va pintar Lola i que es conserven al fons del Museu Picasso com a part de la donació de l’artista de 1970. Per últim, es mostra la correspondència que Picasso va enviar a la seva germana.

I per continuar aprofundint en l’univers Picasso, us proposem una visita a Laie Museu Picasso, on trobareu una selecció bibliogràfica i d'articles relacionats amb l'exposició.

Imatge: Picasso, Pablo Lola, germana de l'artista, i altres croquis Barcelona.

Comparteix