10/01/2022

Nous cursos 2022 a Laie Pau Claris

alt text
icon

Author: Anna

Comencem un nou any i us presentem la nostra agenda de cursos per al 2022 amb temes tan variats com la filosofia, la literatura i la música. Els cursos es presenten en una doble modalitat: presencials a Laie Pau Claris, amb aforament limitat, i en línia, a través de Zoom.

Pren-te els dilluns amb filosofia - Curs de Pensament Contemporani Postfundacional

Febrer 2022 (4 sessions) - Curs presencial i en línia

A partir del 7 de febrer, engeguem una nova edició del nostre curs de filosofia, en modalitat presencial i en línia. Durant 4 sessions, destacats especialistes de l'àmbit acadèmic ens presentaran algunes de les figures més representatives del Pensament Contemporani Postfundacional: Laura Llevadot ens parlarà sobre Jacques Derrida, Xavier Bassas Vila sobre Jacques Rancière, Ester Jordana sobre Michel Foucault i Juan Evaristo Valls Boix sobre Giorgio Agamben.

Curs coordinat per Laura Llevadot.

Més informació sobre el curs

Les històries del món. Lectures temàtiques del Decameró de Boccaccio.

Febrer – desembre 2022 (9 sessions) – Curs presencial i en línia

El curs és una introducció al fascinant món narratiu de Giovanni Boccaccio (1313-1375), un dels autors més extraordinaris de la literatura italiana i mundial. A cada sessió s'analitzaran diferents aspectes del Decameró: Boccaccio i el seu temps, la representació de la dona, l’amor i l'erotisme, el context i el pensament: la pesta i la fortuna, entre d'altres.

Coordinat per Rossend Arqués, membre de la Societat Catalana d’Estudis Dantescos (SCED). Sessions impartides per experts en la matèria: Rossend Arqués, Eduard Vilella, Carme Font, Donatella Buovolo, Joan Curbet i Raffaele Pinto.

Més informació sobre el curs

Jazz, la música negra que canvia el món

Març - abril 2022 (5 sessions) – Curs presencial i en línia

Louis Armstrong, Duke Ellington, Charlie Parker, Dizzy Gillespie... El jazz és una música negra caracteritzada per la creativitat, el ritme i la improvisació. Una música apassionant i extraordinàriament diversa. Les sessions seran amenes, didàctiques i entenedores i escoltarem les grans peces dels diferents estils, fent audicions guiades per així poder entendre les interpretacions dels solistes i les característiques de la música.

Curs coordinat i impartit per Pau Fuster: gran aficionat al jazz, estudia música al Taller de Músics i actualment treballa com a regidor al Gran Teatre del Liceu.

Més informació sobre el curs

Grans novel·les americanes: la fi de la innocència

Novembre 2021 - juny 2022 – Curs presencial i en línia (8 sessions) - Inscripcions obertes per a sessions individuals i per a la segona part del curs.

En aquest curs explorarem les diferents maneres en què el somni americà s’ha qüestionat en la novel·la, i les formes en què, malgrat tot, aquest somni intenta transformar-se i sobreviure. Ho farem a través de la lectura de les novel·les de William Faulkner, Vladimir Nabokov, Truman Capote, Cormac McCarthy i Chimamanda Ngozi Adichie. Sessions a càrrec de Joan Curbet i Anna Casablancas, especialistes en literatura.

És possible recuperar l'enregistrament de les sessions ja realitzades prèvia inscripció.

Més informació sobre el curs

Proust: La literatura i la vida!

Octubre 2021 – febrer 2022 | curs presencial i en línia (6 sessions). Inscripcions obertes per a sessions individuals.

Coincidint amb el 150è aniversari del naixement de Marcel Proust, us proposem un curs d'introducció a A la recerca del temps perdut, una obra titànica, singular i magnífica. El curs serà impartit per tres membres de la Societat d’Amics de Marcel Proust: Francesc Garreta (professor a la URL), Valèria Gaillard (periodista cultural i traductora de Proust) i Glòria Farrés (professora a la UPF).

És possible recuperar l'enregistrament de les sessions ja realitzades prèvia inscripció.

Més informació sobre el curs

Informació i inscripcions: activitats@laie.es | Tel. 933 181 739

Share