01/10/2021

Roser Capdevila i Picanyol, Premi Maria Rius i Premi Maria Rius d’Honor 2021

alt text
icon

Author: Laie

El jurat del Premi Maria Rius ha decidit atorgar-lo en l’ edició d’enguany a l' escriptora i il·lustradora Roser Capdevila en un acte que ha tingut lloc aquest divendres a la llibreria Laie.

La seva llarga trajectòria professional es caracteritza per constituir gran part de l’imaginari visual de tantes generacions de lectors i de professionals de la il·lustració a través dels seus personatges. També, s’ha destacat la seva tasca pionera en l’àmbit audiovisual català dedicat als infants i el haver creat escola d’il·lustració animada entre les generacions posteriors de professionals d’aquest sector.

El jurat de la quarta edició del Premi Maria Rius també ha atorgat el Premi Maria Rius d’Honor en memòria de l' il·lustrador Josep Lluís Martínez, Picanyol. El jurat ha destacat la seva recerca d’un estil net i clar, comprensible i amable, en pro d’una major capacitat narrativa i ha reconegut la seva creació de l’Ot el bruixot, un personatge entranyable i molt original que, al llarg del temps, ha sabut mantenir el seu esperit de justícia i sentit de l’humor, sense deixar de ser actual, fresc i divertit.

El jurat d'aquesta quarta edició està format per:

  • Associació de Mestres Rosa Sensat, representada per Amàlia Ramoneda
  • Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya (APIC), representada per Carme Marcos
  • Bib Botó (Grup de Treball de Biblioteques Infantils i Juvenils del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya –COBDC), representat per Nati Calvo
  • Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (CLIJCAT), representat per Teresa Duran
  • IL·LUSTRA (Professionals de la il·lustració catalana associats), representada per Jordi Vila Delclòs
  • Laura Adell en representació de la llibreria La caixa d’Eines i Enric Aymerich en representació de la llibreria Laie com a secretaris sense vot

El Premi Maria Rius va néixer l’any 2018 impulsat per les llibreries La Caixa d’Eines i Laie amb l’objectiu de ressaltar la trajectòria d’una il·lustradora o d’un il·lustrador que sigui un referent i que hagi apropat la lectura als més petits. El guardó consisteix en una insígnia de solapa de plata commemorativa que reprodueix una il·lustració de Maria Rius, en forma d’ocell, i un diploma.

Share