22/05/2012

Sessió de Tupper Books amb Eugènia Broggi, de l'editorial Empúries

alt text
icon

Author: Conxita

Eugènia Broggi va començar la sessió de Tupper Books amb una breu explicació de la història de l’editorial Empúries, creada fa uns 30 anys, posteriorment incorporada al grup 62 i actualment a l’òrbita del GrupPlaneta.

Des de la seva incorporació com a editora ha continuat amb la política de publicar autors catalans rellevants i traduccions de bona literatura, apostant tant pels escriptors reconeguts del segell (Haruki Murakami, Sandor Marai, Siri Hustved, etc.) com per autors de qualitat però desconeguts (recentment, Tot de Kevin Canty), amb la confecció d'un catàleg centrat en la narrativa.
La seva entrada al món del llibre van ser a Londres, precisament a una llibreria. Després va continuar de lectora de l’editorial Anagrama fins que va assumir la direcció de l’editorial Empúries.
Eugènia Broggi ens va obsequiar amb un amè recorregut per el procés de publicació d’un llibre a la seva editorial. Des del començament de la lectura i tria d’originals, amb la figura valuosa del lector editorial, bàsic per contrastar opinions. De fet, el procés d’edició, amb la intervenció dels diversos oficis del llibre, inclou processos molt gratificants, com la tria de la coberta. Fins a la comercialització del llibre, quan arriba a les llibreries, es tracta d’un camí apassionant que compensa l’esforç amb escreix quan el llibre aconsegueix arribar a molts lectors. En el cas contrari, pot resultar frustrant.Ens va parlar també dels llibres que li hauria agradat publicar (El talent de Jordi Nopca i L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra de Jonas Jonasson) i també de les properes novetats, entre les quals va destacar la darrera obra de J.K. Rowling per a adults.

Share