17/06/2014

Sferificaciones y macarrones, de Claudi Mans

alt text
icon

Author: Laie

La formació científica de Claudi Mans (Doctor en Química) i la seva experiència (per exemple en l'anàlisi químic que va realitzar dels plats del restaurant El Bulli) li permeten presentar-nos aquesta obra en què fa un recorregut científic per la cuina.

http://www.laie.es/libro/sferificaciones-y-macarrones/960015/978-84-344-1750-2
Excel·lent divulgador, parla de ciència a persones no avesades a aquesta temàtica i per això, amb un text entenedor, ens va fent evidents alguns aspectes científics de la cuina. Estem d'acord en que una de les característiques de la cuina és la transformació dels aliments en funció dels processos químics que fem (majoritàriament sense saber-ho) quan els cuinem. L'autor ens fa evidents aquests aspectes en plats tradicionals com poden ser unes croquetes o unes merengues i també en plats anomenats “d'autor”.
Parla també dels nous estris i les noves tècniques que s'han anat implantant a les cuines (les més senzilles a les cuines domèstiques i les més innovadores a les professionals) com a part d'una evolució constant i que no té aturador i que permeten una major comoditat, estalvi de temps i una elaboració, diguem-ne, més espectacular del menjar, tot permetent, en el seu màxim nivell, convertir un acte quotidià com el menjar en una experiència multisensorial.

Share