January 8, 2018

Shakespeare i la música

Shakespeare i la música

El cicle Literatura i cultura en l’època de Shakespeare es va inaugurar el passat 29 de novembre a Laie Pau Claris i ho va fer omplint-nos de música.

Aquest seminari, organitzat per l’Associació Catalana de Shakespeare i l’Institut d’Estudis Medievals de la Universitat Autònoma de Barcelona, es proposa, en cadascuna de les seves sessions, relacionar una obra de Shakespeare amb algun tema literari o cultural de l’època.

http://www.laie.es/actividades/evento.php?codigo=1296&idioma=cat&utm_source=seminari%20shakespeare&utm_medium=social&utm_campaign=cursos

Quin paper té la música a les obres de Shakespeare? Joan Curbet, membre de l’Institut d’Estudis Medievals de la UAB, va explicar com l’originalitat d’aquest excepcional autor anglès es mostra també en l’ús que fa de la música i com la integra dins de les seves obres.

Durant la sessió, Curbet ens va presentar diverses cançons incloses en obres de Shakespeare i a continuació els assistents vam tenir el privilegi d’escoltar la interpretació d’aquestes peces de la mà de Mireia Latorre (soprano) i Peter Krivda (viola da gamba).

Per exemple, Greensleeves és una cançó que Shakespeare cita a Les alegres casades de Windsor i que consta als cançoners de l’època. A la cort d’Enric VIII, durant el segle XVI, va esdevenir tan popular que tothom la coneixia. Shakespeare va saber integrar dins dels arguments música procedent de dos àmbits: d’una banda, algunes cançons populars de l’època i, de l’altra, cançons d’entorns més cortesans. Tot plegat el converteix, una vegada més, en un autor molt innovador.

http://www.laie.es/actividades/evento.php?codigo=1296&idioma=cat&utm_source=seminari%20shakespeare&utm_medium=social&utm_campaign=cursos
La propera sessió del seminari tindrà lloc el 10 de gener: Carme Font i Antonio Contreras Martín ens parlaran de com els temes de la voluntat i l’amor es veuen expressats dins de l’obra Penes d’amor perdudes. Les inscripcions estan obertes. 

 

Informació i inscripcions:

activitats@laie.es | Tel. 93 412 68 32 ext. 161

icono Related events