22/11/2018

The singer of Mishima, David Carabén, offers an acoustic recital at the Laie Llibreria within the Enderrock cycle 25x25

alt text
icon

Author: Anna

El 21 de novembre David Carabén, cantant del grup Mishima, va oferir un recital acústic a la Llibreria Laie Pau Claris acompanyat per Lluís Gendrau, director editorial del Grup Enderrock, qui va encetar l’acte comentant que les llibreries són un bon lloc per la música. La visita formava part del cicle commemoratiu 25x25 de la revista 'Enderrock' amb motiu del seu 25è aniversari. El tour consta de 25 recitals acústics i la participació de 25 músics d'arreu dels Països Catalans en una quinzena de llibreries de Barcelona, posant en valor el contacte de la música amb la literatura, dues arts que es relacionen des de l’antiguitat.
David Carabén at LaieAl seu poema “La llibertat”, Joan Margarit diu que “la llibertat és una llibreria” i, durant la presentació de l’acte, Gendrau va preguntar a Carabén si ho veia d’aquesta manera. Carabén, que Gendrau va descriure com un lector voraç, va dir que hi estava d’acord i va explicar que tot i que ara té menys temps per dedicar-hi, li agrada passar-se els dissabtes per la tarda passejant per llibreries (Laie, entre d’altres). El líder de Mishima també va parlar de les referències literàries que inspiren les seves lletres i la seva vida: els trobadors, Tristany i Isolda, Romeu i Julieta, entre molts d’altres. I és que les cançons de Carabén, recollides i comentades per l’autor al volum La forma d’un sentit, tenen una marcada influència literària. Hi ha dos llibres que es relacionen directament amb dues cançons seves: L’amour et l'Occident, de Dennis de Rougemont, es pot associar a “L’amor feliç”; The God Dellusion, de Richard Dawkins, a “Ordre i aventura”.
Després de la xerrada amb Gendrau, Carabén va oferir una actuació en acústic, on vam poder escoltar cançons de discs antics com ara “El Paradís” o “Com abans”. Celebrem i agraïm la iniciativa d’Enderrock, que omplirà de música quinze llibreries de Barcelona fins al 4 de desembre. Podeu consultar el programa complet aquí.

Share