12/02/2021

Tomoko Yoneda

alt text
icon

Author: Laie

Aquesta és la primera mostra individual a Europa de la fotògrafa Tomoko Yoneda (Akasi, Japó, 1965).
Consta de més de 100 fotografies que demostren la seva vocació periodística, fent referència a fets històrics contemporanis com els conflictes armats, el colonialisme o la memòria però d'una forma allunyada a la de la fotografia documental i funcionant gairebé per evocació o al·lusió. D'aquesta manera ens trobem davant d'imatges sense dramatismes, on és l'espectador qui les dota de sentit a través de la seva memòria quan llegeix la llegenda de la fotografia, veient que es refereixen a llocs de catàstrofes humanes.
Hi trobem treballs sobre Bòsnia, Líban, nord d'Irlanda o Bangla Desh. A més, l'exposició presenta un encàrrec específic realitzat per a aquesta mostra sobre la guerra civil espanyola i la figura de Federico García Lorca.
A continuació trobareu el catàleg de l'exposició i una selecció bibliogràfica per descobrir l'interessant treball d'aquesta fotògrafa.
Imatge: T. Yoneda: Casament. Vista d'una celebració de casament al riu que divideix Corea del Nord i Xina, Dandong, Xina. ©Tomoko Yoneda, cortesia de l'artista i Shogu Arts.

Share