06/07/2020

William Faulkner: El soroll i la fúria

alt text
icon

Author: Laie

Amb un vers de Macbeth al títol, Faulkner ens presenta una de les obres més importants de la seva carrera literària i també de la literatura universal.

La novel·la és una crònica de la decadència i desfeta dels Compson, una antiga família aristocràtica del sud profund nord-americà, en el territori mític del comptat de Yoknapatawpha i el poble de Jefferson.

Dividida en quatre parts, dona veus als monòlegs interiors dels membres del clan que van remodelant la història segons la seva percepció dels fets i la personalitat de cadascú. Benji el primer narrador, un noi autista, reclòs a casa a cura dels esclaus negres. Quentin, turmentat per l’amor incestuós cap a la seva germana Caddy. Jason, un home sense escrúpols, estafador i immoral. Finalment, Caddy, dona fascinant, segurament l’únic personatge que es pot escapar de la desgràcia familiar.

El soroll i la fúria de William Faulkner es una obra de referència que l’any 1987 ens arribava en una nova traducció al castellà d’Anna Antón-Pacheco per a Alfaguara. Una invitació a trobar nous lectors i una garantia de permanència a les lleixes de la llibreria. La primera traducció al català arribaria de la mà de Jordi Arbonés a Edicions Proa l’any 2002, i des de l’any 2019 també gaudim de la traducció de Mercè Costa per a Navona.

William Faulkner

Què és la Biblioteca Laie?

Share