02/02/2012

BCNegra 2012

alt text
icon

Autor: Cèlia

Enguany se celebra ja la setena trobada de novel·la negra de Barcelona i no ens en volíem oblidar. Per això us dic: aquell llibre que teniu semi aparcat, que no trobeu mai el moment d'acabar, que s'allaaaaaarga i duuuura, aquell que teniu a la taula i mireu de reüll... Que si avui estic cansat, que no estic d'humor, ara no és el moment... Deixeu-lo ja. Més endavant el torneu a agafar, el comenceu de nou i li dediqueu el temps que es mereix. Però ara, per què no llegiu una bona novel·la negra?

Fotografia veritablement impactant del dissenyador Mladen Penev
Semblava que després d'en Larsson només es podia llegir novel·la negra nòrdica, però, passat l'embriaguesa, tenim molt per triar. Podríem començar i no acabaríem mai. Us ben asseguro que n'hi ha de tots els gustos i colors. Si seguim els autors convocats a aquesta trobada, tenim autors d'aqui: Jordi de Manuel, Vicent Usó, Carme Riera, Andreu Martín, Pau Vidal, Teresa Solana, Carlos Zanón, Toni Hill, Javier Calvo (per cert, felicitacions pel Premi Seix Barral!)... d'allà: Maurizio de Giovanni, Patrick Bard, Jake Arnott, David Peace... (especial esment mereix el Premi Vázquez Montalbán atorgat aquest any a Petros Markaris) i de molt més enllà: Adler-Olsen, Inger Wolf, Karin Slaughter, Jeffery Deaver... Climes, cultures, delictes i crims ben diferents. No us penseu que els he anomenat tots, me'n deixo molts més dels que dic.
Si voleu estar al cas dels autors convidats i de l'agenda: cliqueu aquest enllaç o visiteu-nos. A Laie també tenim la informació i una bona mostra literària, vosaltres mateixos... Per cert, que és del 2 al l'11 de febrer!

Comparte