26 de març de 2019

Bauhaus, 100 anys

Bauhaus, 100 anys

La Staatliche Bauhaus, més coneguda com a Bauhaus, va ser fundada l’any 1919 per l’arquitecte berlinès Walter Gropius durant la República de Weimar. El seu nom prové del verb alemany “bauen”, que significa construir i es podria traduir com a “Casa de l’Arquitectura”. L’escola va existir fins al 1933, quan va ser clausurada pel partit nazi d’Adolf Hitler.

Durant aquest temps, va passar per tres períodes, cadascun amb un director ben diferent: Walter Gropius, Hannes Meyer i Mies van der Rohe. El programa educatiu va revolucionar completament el sistema dels ensenyaments artístics, ja que era una combinació entre art i artesania.

En les seves aules, de Weimar, Dessau o Berlín, van impartir classes artistes com Wassily Kandinsky, Lyonel Feininger, Paul Klee, Lilly Reich, Josef Albers, Johannes Itten, Oskar Schlemmer, Joost Schmidt, Lászlo Moholy-Nagy, Gunta Stölzl, Anni Albers...entre d’altres. 

El centenari de la Bauhaus demostra la vigència del seu llegat. Entre les novetats i reedicions de monografies sobre l’escola cal destacar els facsímils de publicacions de l’època.  

Us convidem a fer un cop d’ull a la selecció que hem preparat.

Autor: Gal·la

Comparteix

Següent

Destacats

icono Posts del magazine relacionats