1 de setembre de 2020

Comença el curs a Laie

Comença el curs a Laie

En un moment ple d’incerteses, et proposem buscar refugi en la cultura.

T’oferim un ampli ventall de cursos impartits per especialistes en les diferents matèries: literatura, filosofia, la Divina Comèdia de Dante i el club de lectura. A continuació et presentem els diferents cursos, que per ara s’impartiran en línia.

 

Seminari Friedrich Nietzsche. Així parlà Zaratustra. Un llibre per a tothom i per a ningú.

Del 28 de setembre al 2 d’octubre 2020 (5 sessions) - Curs en línia

Així parlà Zaratustra és un llibre visionari, un dels cims de la literatura i filosofia alemanyes, ple d'ecos de la traducció luterana de la Bíblia que mostra els pensaments clau de Friedrich Nietzsche (la diagnosi del nihilisme, l'etern retorn, la voluntat de poder, el superhome) de forma poètica i amb ressons profètics.

Curs impartit per Fernando Pérez-Borbujo, professor del Departament d’Humanitats de la UPF.

Més informació sobre el curs

 

Les invisibles: escriptura i pensament de les dones de la primera modernitat europea

Octubre – novembre 2020 (5 sessions) - Curs en línia

Aquest curs ens endinsarà en l’obra d’autores desconegudes dels segles XVI, XVII i XVIII tot apropant-nos a una comprensió dels processos d’invisibilització de l’autoria femenina i a la recuperació del seu contingut.

Impartiran les sessions especialistes de la UAB i membres del grup de recerca europeu WINK: Women’s Invisible Ink: Trans-Genre Writing and the Gendering of Intellectual Value in Early Modernity.

Més informació sobre el curs

 

Pren-te els dilluns amb filosofia

Octubre – novembre 2020 (8 sessions) - Curs en línia

Arriba una nova edició del nostre curs de filosofia. Farem un repàs de grans figures de la història del pensament: Agustí d’Hipona, Montaigne, Margaret Cavendish, Kierkegaard, Günther Anders, María Zambrano, Jan Patočka i Iris Murdoch. Comptarem amb destacats especialistes de l’àmbit acadèmic que compartiran amb nosaltres els seus coneixements.

Coordinat per Ramón Andrés, assagista, poeta i estudiós de la música.

Més informació sobre el curs

 

La gran novel·la americana

Novembre 2020 – juny 2021 (8 sessions) – La primera part del curs es farà en línia

La novel·la és un gènere que ha contribuït com pocs a la creació de l'imaginari nord-americà al llarg d'almenys un segle i mig configurant no només les formes de vida americanes, sinó també els arquetips culturals del món europeu.

Els professors Joan Curbet i Anna Casablancas ens proposen una exploració de la tradició novel·lística americana a través de la lectura de destacats autors i autores: Nathaniel Hawthorne, Henry James, Willa Cather, William Faulkner, John Steinbeck, Harper Lee i Toni Morrison.

Més informació sobre el curs

 

L’amor que tot ho mou: el Paradís. Lectura comentada del tercer càntic de la Comèdia de Dante

Gener – desembre 2020 (5 sessions-segona part del curs) - Curs en línia

Aquest setembre reprenem el curs d’aprofundiment en la Divina Comèdia de Dante (1265-1321) a partir de la lectura detallada del Paradís amb els ulls d'un lector actual. 

Sessions a càrrec de Rossend Arqués (UAB), José M. Micó (UPF) i Eduard Vilella (UAB), tots ells vinculats Societat Catalana d'Estudis Dantescos. Inscripcions obertes per la segona part del curs.

Més informació sobre el curs