15 de maig de 2019

El Museu Picasso celebra els 100 anys de l’Arlequí

El Museu Picasso celebra els 100 anys de l’Arlequí

L’Arlequí, una de les peces més emblemàtiques del Museu Picasso, celebra el seu centenari. Amb motiu de l'efemèride, la institució ha preparat una petita publicació dedicada a l'emblemàtica pintura. El quadre destaca per ser la primera obra que l’artista va entregar a la ciutat, un retrat del ballarí i coreògraf Léonide Massine compositor del ballet Parade; presentat al Liceu el 1917 i pel que Picasso dissenyà els vestuaris i els decorats.

L'edició està a mig camí entre el facsímil i l'homenatge al breu catàleg original "Exposició d'art: catàleg il·lustrat", editat per l'exposició celebrada a Barcelona el 1919, any que també es va realitzar la donació a la ciutat.

El llibre conté una introducció del director del Museu Picasso de Barcelona, Emmanuel Guigon, un resum de la vida i obra del ballarí i coreògraf rus Léonide Massine. També parla de la relació del ballarí amb Picasso, la creació de l'obra i la seva donació. 

Paral·lelament, el museu va organitzar una sèrie d’actes al voltant del tema: una taula rodona, i les actuacions “l'Arlequí surt del quadre” amb personatges de la Commedia dell’arte i del circ que van interactuar amb els visitants del 14 al 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus.