16 de desembre de 2020

Picasso. Els Quaderns

Picasso. Els Quaderns

Museu Picasso, del 18 de desembre de 2020 al 4 d'abril de 2021

"Je suis le cahier" (Jo soc el quadern) va escriure Picasso el 1907 a les pàgines d'un dels seus quaderns, tot posant de relleu la importància que per ell tenien. En va arribar a omplir fins a 175 amb els seus dibuixos i el Museu Picasso en conserva 19, que ara s'exposen.

En aquests quaderns l'artista investigava i experimentava dins el seu procés creatiu. Els dibuixos que contenen ens permeten comprendre millor l'obra de l'artista i també ampliar el coneixement sobre les seves tècniques i temàtiques. A banda dels quaderns, l'exposició mostra una sèrie d'obres que els contextualitzen i que provenen de diferents institucions: Museo del Prado, la Calcografía Nacional, la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, el Museu de Montserrat, el MNAC i la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi.

A continuació trobareu la bibliografia recomanada per aquesta exposició. Inclou el catàleg raonat, que reprodueix els dibuixos dels quaderns gràcies a una complexa tasca de digitalització i conté articles de diversos especialistes. 

Autor: Laie

Comparteix

Anterior

Següent

Destacats

icono Posts del magazine relacionats

icono Activitats relacionades