22 d’agost de 2018

Seminari Giorgio Agamben

Seminari Giorgio Agamben
L’any 2020 farà 50 anys de la publicació del primer llibre del filòsof italià Giorgio Agamben, nascut a Roma el 1942 i un dels pensadors més influents del món contemporani. De la seva enorme i fascinant bibliografia, ben ancorada en un fi sentit filològic i en la lectura de Heidegger, Benjamin o Foucault, poden fer-se diverses síntesis, totes fràgils a la llum de la seva contínua producció actual.
A Itàlia va sortir fa uns mesos un llibre sobre la seva obra, i a la portada apareix la silueta del seu rostre i a dins sis paraules: "Fantasma, Animal, Subjectivació, Imatge, Inactivitat, Mode". Un altre llibre seu és Autoritratto nello studio del 2017, en el qual presenta a les persones importants en la seva vida i la seva obra, i que acaba amb l'intrigant aforisme, "El meu objectiu no és el cel, sinó l'herba", o els desenvolupaments sobre la comèdia humana a Pulcinella, 2015.
Del 17 al 21 de setembre, Laie Pau Claris acollirà un seminari sobre aquesta figura clau del pensament contemporani. El professor Pérez-Borbujo (UPF) es basarà en els títols inicials, com Estancias, Infancia e historia,  El lenguaje y la muerte, Idea de la prosa, La comunidad que viene o la important sèrie de Homo sacer, que ha abandonat —no acabat— amb el recent i recapitulatiu El uso de los cuerpos, per donar mostra de la importància d'aquesta obra per al present. 
Les inscripcions estan obertes. Per qualsevol consulta us podeu dirigir a activitats@laie.cat

Autor: José

Comparteix

Següent

Destacats