23 d’octubre de 2020

"Tony Cokes. Música, text, política", nova exposició al MACBA

"Tony Cokes. Música, text, política", nova exposició al MACBA

MACBA, del 23 d'octubre de 2020 al 7 de febrer de 2021

L'artista visual americà Tony Cokes (Richmond, Virginia, 1956) explora i subverteix els discursos culturals i polítics incrustats en la música pop, l’electrònica, l’art, la televisió i el cinema. S'autodefineix com «postconceptualista» i reconeix la influència d’artistes conceptuals com Adrian Piper, Dara Birnbaum, Barbara Kruger i Dan Graham.

El seu treball és altament polític i combina material teòric i popular (articles a premsa, reportatges, notícies...) amb temes de hip-hop, rock, electrònica o pop acompanyats de diapositives en colors sòlids amb textos poderosos que conviden a la reflexió. Cokes utilitza figures tan diverses com Malcolm X, David Bowie i Donald Trump per oferir una crítica social i política de temes com el capitalisme, el gènere o la política racial. 

Aquesta exposició exhibeix les obres claus de Cokes en una mostra audiovisual que dialoga amb diversos espais a l'interior del museu.

A continuació us presentem la bibliografia recomanada per a aquesta exposició. A més, a MACBA store Laie trobareu una selecció de llibres i productes relacionats amb la mostra.

Destacats

icono Posts del magazine relacionats

icono Activitats relacionades