Curs

A punt de solfa: curs d’introducció a la música clàssica

Quina diferència hi ha entre Mozart i Wagner? És el mateix el bel canto que la lírica? Pot parlar-nos la música de la identitat d’un país? Totes aquestes preguntes tenen resposta en la història de la música. Et proposem descobrir més de 400 anys de música en cinc sessions, del renaixement a la música contemporània.

Coordinat i impartit per Albert Galceran, periodista i divulgador musical. Actualment és realitzador del programa “Els homes clàssics” a Catalunya Música i al Suplement de Catalunya Ràdio, juntament al músic Pedro Pardo. Tots dos han publicat un llibre que porta el mateix nom que el programa. Galceran també dirigeix i presenta el programa “Moments d’òpera” (La Xarxa de Comunicació Local) i la secció sobre música clàssica al programa “Àrtic” (Betevé). Juntament amb Jaume Radigales, coordina els continguts dels programes de mà de les òperes del Gran Teatre del Liceu.

OCTUBRE 2019
1: Dels inicis al barroc. Analitzarem els orígens remots de la música clàssica (o culta), fins a un dels moments de més expansió, el barroc.
8: Classicisme i la Primera Escola de Viena: Haydn, Mozart i Beethoven. Tota la música clàssica és… clàssica? Ens centrem en el classicisme.
15: Romanticisme. Un dels períodes de més èxit de la música culta, amb autors com Beethoven, Chopin, Schubert o Liszt.
22: Post-romanticisme. Molts moviments neixen després del romanticisme, ens centrarem en tres que van encadenats, l’impressionisme, l’expressionisme i el minimalisme.
29: I l’òpera? El llenguatge operístic va de la mà del simfònic, però amb algunes particularitats. A mode de resum, repassem els orígens i evolució de l’espectacle operístic.
NOU HORARI: dimarts de 20 a 21.30 h. 
Lloc: Laie Pau Claris (Pau Claris, 85, sala Picasso)
Informació: activitats@laie.es | assumpte: curs música clàssica | Tel. 93 412 68 32 ext. 161
Preu: Curs sencer (5 sessions): 90 €  |  Sessió individual: 20 €  (disponibles a partir de l’1 de setembre)
(10% de descompte presentant la targeta client de Laie | 5% de descompte presentant el carnet de les Biblioteques de Barcelona | 15 % de descompte per a estudiants i aturats presentant-ne l’acreditació)
Política de cancel·lació i de devolució
Si el curs no arribés al nombre mínim d’inscrits, es cancel·laria i es retornaria l’import d’inscripció. Seran reemborsables les inscripcions cancel·lades per escrit amb una antelació de 7 dies naturals a l'inici del curs o activitat. Caldrà fer la petició de devolució enviant un correu electrònic a activitats@laie.es on han de constar totes les dades de la inscripció, amb el nom del curs, nom i cognoms de l’alumne, data, dades de contacte i motiu de la devolució. No s’accepten peticions de devolució informades per cap altra via.

Dades activitat

  • Laie Pau Claris llibreria cafè
  • Carrer de Pau Claris, 85, Barcelona, España

    Google maps

* Places limitades

INSCRIURE’S

Comparteix

Següent

icono Activitats relacionades

icono Posts del magazine relacionats