Curs | Del 15 de maig de 2018 fins el 19 de juny de 2018

Amors sense casa. Curs de literatura catalana de temàtica LGBTI

El gènere i la sexualitat són dos aspectes ineludibles en la recerca de les identitats humanes. Existeix, la literatura catalana de temàtica LGBTI? En aquest curs traçarem una genealogia de textos literaris catalans en què l’univers LGBTI tingui un paper central. Recorrerem, a través de la narrativa, de la poesia i d'alguns posicionaments teòrics elementals, les traces d'una escriptura que pocs s'han atrevit a desenterrar.
Coordinat per Sebastià Portell, escriptor, dramaturg i estudiós de l’àmbit del gènere i la sexualitat. Ha publicat diversos títols de teatre i narrativa, dels quals destaquen la novel·la El dia que va morir David Bowie (2016), els contes de Maracaibo (2014) o l’obra teatral Un torrent que era la mar (2013).

MAIG

15 Els inicis. De la insinuació a la queixa.

Introducció teòrica. Possibles primeres incursions de la temàtica LGBTI en la literatura catalana: Llull, Maria-Antònia Salvà, Blai Bonet o Francesc Garriga.

22 El boom dels Setanta. La (r)evolució necessària. 

Els anys d’eclosió i de màxima experimentació de la literatura catalana contemporània. Terenci Moix, Lluís Fernàndez, Biel Mesquida i Maria-Mercè Marçal.

29 De la revolució a la normalitat?

Vers la diversificació i una possible normalització de la producció LGBTI. Lluís Maria Todó, Maria-Antònia Oliver, David Vilaseca, Carles Rebassa i Sebastià Alzamora.

JUNY

5 Paradigmes queer i trans en la literatura catalana. 

A la recerca de les traces que ha deixat la proposta queer d’Orlando, de Virginia Woolf, en la literatura catalana. Maria-Aurèlia Capmany, Mireia Vidal-Conte, Maria-Mercè Marçal.

19 Poètiques del cos. 

Repàs per les veus poètiques més joves, amb el cos com a eix central. Mireia Calafell, Carles Rebassa, Maria Sevilla o Raquel Santanera, entre d’altres.

Horari: dimarts, de 19.30 h a 21.00 h.

Lloc: Laie Pau Claris (Pau Claris 85, Sala Shakespeare)

Preu: 90 €

(10% de descompte presentant la targeta client de Laie | 5% de descompte presentant el carnet de les Biblioteques de Barcelona | 15 % de descompte per a estudiants i aturats presentant-ne l’acreditació)

Informació i inscripcions: activitats@laie.es | assumpte: curs Amors sense casa | Tel. 93 412 68 32 ext. 161

 

Dades activitat

  • 15 de maig de 2018 a les 19:30h. fins el 19 de juny de 2018 a les 21:00h.
  • Laie Pau Claris llibreria cafè
  • Carrer de Pau Claris, 85, Barcelona, España

    Google maps

* Places limitades

Comparteix

Anterior

Presentació d'un llibre 15/05/2018

Presentació de dos llibres de Adesiara editorial

Següent