Curs

Seminari Giorgio Agamben. Del mundus imaginalis a l’homo sacer

L’any 2020 farà 50 anys de la publicació del primer llibre del filòsof italià Giorgio Agamben, nascut a Roma el 1942 i un dels pensadors més influents del món contemporani. De la seva enorme i fascinant bibliografia, ben ancorada en un fi sentit filològic i en la lectura de Heidegger, Benjamin o Foucault, poden fer-se diverses síntesis, totes fràgils a la llum de la seva contínua producció actual.
El professor Pérez-Borbujo es basarà en els títols inicials, com EstanciasInfancia e historiaEl lenguaje y la muerteIdea de la prosaLa comunidad que viene o la important sèrie de Homo sacer, que ha abandonat —no acabat— amb el recent i recapitulatiu El uso de los cuerpos, per donar mostra de la importància d'aquesta obra per al present. 
Fernando Pérez-Borbujo és professor del Departament d’Humanitats de la UPF i doctor en Humanitats i Ciències Polítiques i de l’Administració per la UPF. Ha centrat els seus estudis en la filosofia alemanya del s. XIX i l’espanyola del s. XX i en les relacions culturals i filosòfiques d’aquestes dues cultures. L’altre àmbit d’estudis és sobre les relacions entre ètica, religió i política en el món contemporani. 
5 sessions al setembre
    · Dilluns 17: Fantasma, imatge i erotisme
    · Dimarts 18: El llenguatge i la mort
    · Dimecres 19: Homo sacer: el problema de la vida nua
    · Dijous 20: Més enllà del paradigma totalitari: la comunitat que ve
    · Divendres 21: Infància i escatologia. Habitant el límit.
Horari: de 19.00 h a 21.00 h
Lloc: Laie Pau Claris (Pau Claris 85, Sala Shakespeare)
Preu seminari: 100 € 
(10% de descompte presentant la targeta client de Laie | 5% de descompte presentant el carnet de les Biblioteques de Barcelona |  15 % de descompte per a estudiants i aturats. Cal presentar-ne l’acreditació) 
Informació i inscripcions: activitats@laie.es | assumpte: Seminari Agamben | Tel. 93 412 68 32 ext. 161

Dades activitat

  • Laie Pau Claris llibreria cafè
  • Carrer de Pau Claris, 85, Barcelona, España

    Google maps

  • Adult

* Places limitades

Comparteix

Següent

Presentació d'un llibre 18/09/2018

#dempeus amb @MiguelNoguera a @laiecccb

icono Posts del magazine relacionats